sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Cătălin Tutilescu, supărat că are leafa mică

Angajații Comisariatului Gărzii de Mediu Mehedinți, unde comisar șef este Cătălin Tutilescu, sunt toți cu nervii la pământ de necaz că Guvernul Grindeanu a mărit salariile la toți bugetarii și pensionarii însă pe ei i-a uitat. Dacă nu vor beneficia de creșteri substanțiale, ei amenință cu greva generală. Ca să arate cât sunt de hotărâți să protesteze, ieri au întrerupt programul de lucru pentru 2 ore.

Mai toți bugetarii și pensionari au primit bani în plus de la Guvernul Grindeanu, numai ei au rămas cu ochii în soare. În cauză este vorba de angajații Gărzii de Mediu Mehedinți care, de supărare, au intrat, ieri, în grevă de 2 ore și au amenințat cu greva general dacă nu li se măresc și lor salariile. Salariații Agenției pentru Protecția Mediului Mehedinți şi Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Mehedinți au anunțat întreruperea programului de lucru ieri , 14.03.2017, între orele 10.00 – 12.00,manifestându-și nemulțumirea profundă cauzată de adâncirea inechităților salariale din sistemul public, fapt care,zilnic, le diminuează nivelul de trai.În prezent, salariile angajaților APM Mehedinți şi GNM-CJ Mehedinți sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextual în care salariile ecolegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupațională, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial (exemplu: direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcțiile de sănătate publică, consiliile județene, administrațiile județene a finanțelor publice).

,,Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, angajații agențiilor județene pentru protecția mediului, comisariatelor județene ale Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului însumând 2.734 de salariați în prezent. Pe această temă ne-am adresat în nenumărate rânduri primului-ministru, Ministerului Mediului, Ministerului Muncii și Justiției Sociale,în scris şi în cadrul unor întâlniri oficiale.Până la acest moment revendicările noastre nu au fost soluționate,astfel încât suntem cea mai discriminată și nesusținută guvernamental categorie de salariați plătiți din fonduri publice. Dacă revendicarile noastre juste nu vor fi soluționate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat”, se arată într-un comunicat de presă emis de Garda de Mediu Mehedinți. Garda de Mediu Mehedinți este condusă de Cătălin Tutilescu, fiul renumitului chestor de poliție Marian Tutilescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un protest spontan a avut loc și la Agenția pentru Protecția Mediului din Craiova, angajați ai instituției ieșind în stradă și afișând mesajul „Și noi suntem bugetari”.

Politica