joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Biserica de lângă blocurile ANL nu se va mai construi!

Lăcaşul de cult care urma a fi construit pe terenul din vecinătatea blocurilor ANL 9 şi ANL 10, nu se va mai realiza. Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat recent încetarea aplicabilităţii articolului 1 lit. a din HCL nr. 15/2012 aşa cum a fost modificată prin HCL nr. 143/2012, prin care fusese transmis în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Râmnicului, un teren în suprafaţă de 588 mp situat în zona Ostroveni, în vecinătatea blocurilor ANL 9 şi ANL 10. În vederea ridicării construcţiei, a fost emis un certificat de urbanism prin care a fost solicitat acordul asociaţiei de locatari, însoţit de acordul locatarilor direct afectaţi (cu vedere directă) din blocurile de locuinţe învecinate. Pasul imediat următor a fost emiterea autorizaţiei de construire nr. 832/33096/11 octombrie 2013 pentru executarea lucrărilor de construire a locaşului de cult Biserica cu hramul „Naşterea Domnului şi Sfântul Ierarh Calinic”.

Ulterior emiterii autorizaţiei de construire mai sus amintită, Asociaţia de locatari ANL 10 şi numiţii Popa Andrei şi Mihalcea Remus Nicolae în calitate de locatari ai blocului ANL 9, au promovat o acţiune în instanţa de judecată, pentru anularea autorizaţiei de construire respective.

Tribunalul Vâlcea a respins excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanţilor şi excepţia lipsei calităţii de reprezentant, invocată de pârâta Parohia Sf. Ierarh Calinic, a admis acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanţii Asociaţia de Locatari ANL 10, Popa Andrei şi Mihalcea Remus Nicolae, în contradictoriu cu Parohia Sf. Ierarh Calinic, Municipiul Râmnicu Vâlcea şi Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, a anulat autorizaţia de construire eliberată de Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea şi a obligat pârâta la suma de 550 lei cheltuieli de judecată către reclamanţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin respingerea recursurilor declarate de Parohia Sf. Ierarh Calinic şi Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea şi Municipiul Rm. Vâlcea, sentinţa civilă a rămas definitivă. De asemenea, Asociaţia de locatari ANL 10 şi locatarii Mihalcea Remus Nicolae şi Popa Andrei au comunicat decizia Curţii de Apel Piteşti prin care instanţa a respins, ca nefondate recursurile declarate de pârâţii Parohia Sf. Ierarh Calinic, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea şi municipiul Râmnicu Vâlcea. Aceştia au solicitat şi amenajarea zonei aferentă blocurilor ANL 9 şi ANL 10 ca zonă verde. Ținând cont de faptul că terenul nu mai poate fi folosit pentru construirea lăcaşului de cult, scop în care acesta a fost transmis în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Râmnicului prin Hotărârea Consiliului Local nr. 15/2012 aşa cum a fost modificată prin HCL nr. 143/2012, se impunea adoptarea de către primărie a unor măsuri în acest sens.

 

 

Politica