vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tribunalul Dolj a desființat controlul judiciar în cazul lui Fănel Trandafir

Magistrații Tribunalului Dolj au admis, miercuri, plângerea formulată de avocații craioveanului Fănel Trandafir, cunoscut ca Cimino, împotriva ordonanței Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj care dispusese împotriva acestuia măsura controlului judiciar, acuzându-l de constituire a unui grup infracţional organizat.

Magistrații Tribunalului Dolj au decis, miercuri, desființarea ordonanței prin care a fost instituit controlul judiciar asupra omului de afaceri Fănel Trandafir, fost vicepreședinte al Federației Române de Box, și au revocat măsura preventivă dispusă împotriva acestuia.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore pe data de 23 februarie, la două ore după ce i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect și inculpat. Numai că, a doua zi, procurorii s-au răzgândit și au dispus impunerea măsurii controlului judiciar împotriva acestuia. Măsura a fost atacată la instanță și ulterior desființată pentru nerespectarea condițiilor legale de luare a acesteia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Admite plângerea împotriva ordonanţei nr. 805/P/2016 a Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj formulata de inculpatul Trandafir Fanel Desfiinţează ordonanţa nr. 805/P/2015 din 24 februarie 2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi revocă măsura controlului judiciar dispusa faţă de inculpatul Trandafir Fanel. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului.
Decizia instanței este definitivă.

Surse apropiate cazului spun că revocarea acestei măsuri șubrezește acuzația de participare a lui Fănel Trandafir în sensul în care nu există aspecte care să confirme participarea omului de afaceri în cadrul vreunui grup infracțional.

În ziua de 23.02.2017, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul I.P.J. Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Secţia nr. 1 Poliţie , în urma activităţilor complexe desfăşurate, a procedat la reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului TRANDAFIR FĂNEL, zis CIMINO, pentru comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 din C.p. Astfel, din probele administrate până în acest moment rezultă că numitul Trandafir Fănel, a aderat la grupul infracţional „Frăţia”, constituind împreună cu inculpaţii Ion Ilie, Roşianu Gigel, Zavera Gigi Vadik şi numitul Pîrvu Mihai (în prezent decedat), nucleul de decizie al grupării infracţionale „Frăţia”, în vederea săvârşirii unor infracţiuni ce se circumscriu prevederilor art. 193, 206, 253, 371 şi 372 din C.p., faţă de persoanele care nu aveau atitudinea dorită de grup, sau care manifestau o atitudine potrivnică acţiunilor grupării.

Ulterior constituirii grupului infracţional şi a nucleului de decizie arătat, numitul Trandafir Fănel, zis Cimino, prin acţiuni individuale, care se circumscriu infracţiunii de ameninţare, a sprijinit existenţa acestuia.

Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nici o situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.”- se arată într-un comunicat de presă al Poliției Dolj din 23 februarie.

Politica