marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectura Mehedinţi avertizează cu privire la bolile transmise de păsările migratoare

Prefectura Mehedinţi avertizează populaţia cu privire la bolile ce pot fi transmise de păsările migratoare, în acest sens prezentând o serie de măsuri.

Întrucât se apropie primăvara şi începe migraţia păsărilor care îşi petrec vara în ţara noastră, vă recomandăm să manifestaţi o atenţie sporită, şi să respectaţi următoarele măsuri: toate cazurile de îmbolnăvire sau orice specie sau la mamifere din curtea proprie, vor fi anunţate, fără întârziere, medicului veterinar de liberă practică împuternicit; toate cadavrele de păsări şi mamifere, descoperite în locuri publice, se anunţă, fără întârziere, medicului veterinar de liberă practică împuternicit sau la DSVSA judeţeană; să nu pună mâna neprotejată cu mănuşă, pe cadavrele de pasăre sau păsări bolnave; să nu lase copiii să se joace cu păsări domestice sau păsări sălbatice”, arată reprezentanţii Prefecturii Mehedinţi
În situa
ţia în care există o suspiciune de boală, până la infirmarea acesteia, toate păsările din gospodărie trebuie ţinute închise în perimetrul exploataţiei, fără a le permite accesul la lacuri şi bălţi.
“P
ăsările se menţin în adăposturi închise sau cel puţin, sub şoproane îngrădite, pentru a împiedica venirea în contact a păsărilor domestice cu cele sălbatice; de asemenea hrănirea şi adăparea acestora trebuie să se facă în zone special amenajate, la care să nu aibă acces păsările sălbatice”, potrivit Prefecturii Mehedinţi.

De asemenea, se recomandă separarea raţelor şi gâştelor domestice de alte păsări de curte şi limitarea accesului în curtea unde sunt adăpostite păsările la o singură persoană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se interzice adăparea păsărilor de curte cu apă de suprafaţă, provenită din lacuri, iazuri sau bălţi. Se interzice organizarea pe teritoriul localităţilor aflate în zona de supraveghere sau în zona de protecţie, de pieţe, târguri sau expoziţii de păsări şi animale, până la clarificarea situaţiei epidemiologice pentru suspiciunile de boală identificate”, mai transmite Prefectura.
În plus, trebuie respectate indica
ţiile medicului uman de familie şi ale medicului veterinar de liberă practică împuternicit.

 

Politica