marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Echipaj de scafandri, operaţionalizat la ISU Olt

Operaţionalizat din această lună, echipajul de scafandri din cadrul ISU Olt a fost prezentat, marţi, în cadrul ceremoniei de marcare a Zilei Protecţiei Civile în România.

În cadrul ceremoniei cu ocazia Zilei Protecţiei Civile, desfăşurată, marţi, la sediul ISU Olt, a fost prezentat echipajul de scafandri al inspectoratului, operaţionalizat în această lună, în cadrul Detaşamentului de Pompieri Slatina. Echipajul este format din trei pompieri care au absolvit cursul de scafandru autonom, desfăşurat la Centrul de Scafandri al Ministerului Apărării Naţionale.

Şcolarizarea scafandrilor olteni a fost realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Olt, iar autospeciala de transport scafandri la locul intervenţiei şi echipamentele specifice au fost achiziţionate în cadrul proiectului cu fonduri europene „Răspunsul eficient salvează vieţi”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prezent la eveniment, preşedintele CJ Olt Marius Oprescu, a vorbit despre importanţa operaţionalizării unui echipaj de scafandri în judeţ, luându-şi angajamentul că forul judeţean va continua să susţină ISU. „Astăzi se mai inaugurează un serviciu pe care ISU Olt îl va executa de acum încolo, echipajul de scafandri. Consiliul Judeţean a fost de fiecare dată alături de ISU Olt. Am reuşit să modernizăm baza ISU pe fonduri europene şi avem proiecte, în continuare, pe care le vom depune împreună pentru că este nevoie ca şi sediile secundare ale dumneavoastră să ajungă la acest nivel. De asemenea, acolo unde am putut, în fiecare an, prin bugetul propriu am fost alături de dumneavoastră pentru că este nevoie şi de materiale şi echipamente de foarte bună calitate, pe lângă pregătirea dumneavoastră. De această dată, am venit în sprijinul dumneavoastră prin susţinerea şcolarizării acestor scafandri. Sperăm să aibă evenimente cât mai puţine, dar în acelaşi timp ne bucurăm că nu mai este nevoie să apelăm la celelalte judeţe, ISU Olt fiind pregătit să intervină cu scafandri proprii”, a declarat Marius Oprescu.

Politica