joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiect pentru extinderea Ambulatoriului de la Spitalul Județean Vâlcea

Un proiect pentru extinderea Ambulatoriului de specialitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea este pregătit pentru depunerea şi obţinerea de fonduri europene, scrie Viața Vâlcii.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Adrian Buşu, spune că instituţia are inclusiv banii de cofinanţare, iar când ghidurile de finanţare vor apărea scriptic, proiectul va fi depus.

„Suntem în pregătirea proiectului referitor la extinderea Ambulatoriului de specialitate de la Spitalul Judeţean Vâlcea, pe două teme de proiectare. O temă este ca pe actuala clădire a Ambulatoriului să se mai înalţe un etaj în care să fie concentrate Secţia de Terapie Intensivă şi blocurile operatorii Chirurgie şi Ortopedie, deci să facem locaţii noi. Cea de-a doua temă de proiectare este extinderea pe latura nordică a clădirii, în parcarea care este deasupra spitalului, unde să concentrăm, de asemenea, Secţia de Terapie Intensivă şi blocurile operatorii Chirurgie şi Ortopedie. Spun că vor fi toate secţiile cu profil de Chirurgie, pentru că vom aduce de la Spitalul Vechi şi Secţia de Oftalmologie tot aici, în noua structură care se va face. Avem sumele de bani pentru cofinanţare, pentru că am avut economii din proiectul iniţial al clădirii şi în momentul în care ghidurile vor fi transpuse prin hotărâri guvernamentale putem să depunem proiectul la Agenţia de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia”, a spus vicele Adrian Buşu pentru Viața Vâlcii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica