sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Incendiu stins de pompieri cu saci stingători

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în intervalul 22-23 februarie a.c., la 13 intervenţii, dintre care: 11 urgenţe medicale şi două situaţii de urgenţă.
În data de 22.02.2017, la ora 18:58, Detașamentul de Pompieri Orșova a intervenit cu 6 pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în municipiul Orșova, zona Valea Cernei, la limita județelor Mehedinți și Caraș- Severin, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, ce risca să se extindă la pădurea de foioase din apropiere. În sprijin s-au deplasat și 6 pompieri militari din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Din cauza terenului accidentat, s-a acționat pentru localizarea și stingerea incendiului cu ajutorul sacilor stingători. Flăcările au cuprins circa 0,25 ha de vegetație uscată. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea focul deschis în spații deschise.
La ora 19:12, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu 6 pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă și spumă, în municipiul Dr. Tr. Severin, cartierul Dudașul Schelei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Timp de două ore, pompierii au acţionat pentru lichidarea incendiului, care risca să se propage la casele de locuit din apropiere şi a cuprins 6 ha de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a intervenit la 11 urgenţe medicale.

Politica