joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fotbalul mic, la putere mare!

Fotbalul din curtea școlii va avea miză deosebită în perioada următoare. Elevii mehedințeni din clasele primare se vor lupta pentru biletele care să îi califice la faza zonală a Cupei Tymbark Junior. Turneul național e adresat elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, fete și băieți, cu scopul de a fi descoperite talente și a încuraja activități sportive în rândul celor mici.

Structurată pe grupe de vârstă, de la U8 – în care se pot înscrie elevii din clasele pregătitoare, clasa I și a II-a, grupa de vârstă U10 (clasele a III-a și a IV-a), grupa de vârstă U12 (clasele a V-a și a IV-a), ediția a II-a a Cupei Tymbark Junior a strâns, în faza județeană de la Mehedinți, nu mai puțin de 34 de echipe. Dintre ele doar șase au ocazia de a bate mingea și la turneul zonal.

„Suntem aproape de a desemna câștigătoarele celor trei categorii de vârstă, băieți și fete. În perioada 27 februarie – 8 martie sunt programate meciurile din cadrul etapei județene, iar până pe 10 martie vom transmite echipele din județ care vor participa la etapa de zonă. La această ediție s-au înscris foarte multe echipe, semn că fotbalul este în continuare singurul sport care este practicat de copii în număr mare. Turneul este binevenit pentru că angrenează copii din multe școli. Pentru ei e o experiență care îi poate ajuta pe viitor, dacă doresc să facă performanță”, a declarat Cristian Vîlceanu, organizatorul competiției de la Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Echipele din Mehedinți care se vor califica la etapa zonală vor înfrunta campioanele județelor Alba, Timiș, Arad, Hunedoara, și Caraș-Severin. Cupa Tymbark este organizată de Federația Română de Fotbal, în parteneriat cu Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportulu se va încheia în iunie 2017.

Nicu LUNGU

Politica