vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova îşi adună toate forţele pentru victoria cu Dinamo

Formaţia craioveană stă în stand-by de la începutul anului privind siguranţa accederii în play-off. Cu două etape înainte de final, CSU Craiova este printre echipele cu şanse mari la calificare, dar în acelaşi timp emoţiile se menţin până totul va fi matematic rezolvat, lucru ce se poate întâmpla sâmbătă, după meciul cu Dinamo, ce va avea loc pe Arena Naţională de la ora 20.30. Înfrângerea cu Steaua a adus un gust amar pentru craioveni, mai ales că echipa a jucat cel mai bun fotbal din acest sezon în prima repriză, dar, ca mai tot timpul în momentele bune din acest sezon, nu a putut concretiza. Toate forţele se concentrează acum pe meciul cu Dinamo, care le poate aduce în sfârşit liniştea play-off-ului.

Meciul cu Dinamo este decisiv pentru accederea în play-off. Pregătirile au fost făcute în acest sens, programul de antrenament a fost orientat spre acest joc. Jucăm cu Dinamo, este o echipă periculoasă. Poate să bată sau să piardă cu oricine. Încercăm să ne luăm toate măsurile, să nu avem parte de o surpriză neplăcută. Dinamo a avut probleme în apărare la ocaziile Botoşaniului, în schimb au avut nişte contraatacuri bune cu jucătorii lor de viteză. Au unele lucruri bune şi altele mai puţin bune. Din partea noastră nu vor fi schimbări masive în primul 11. Am pregătit mai multe variante şi de sistem şi de componenţă a echipei. Pentru noi e mai bine pe Arena Naţională că e terenul mai bun şi putem să construim mai bine. Vizavi de adversar nu cred că e vreun dezavantaj, că şi ei au jucători de viteză. Va fi un meci echilibrat, la limită, orice echipă poate să câştige. Sper ca suporterii să fie alături de noi, să ne sprijine şi în momentele mai grele. Este timpul ca împreună să îndeplinim prima parte a visului, să mergem în play-off”, a declarat Gheorghe Mulţescu, în cadrul conferinţei de presă ce a prefaţat partida de sâmbătă. Antrenorul Craiovei continuă să se îngrijoreze în legătură cu participarea la play-off, spunând că este încă în pericol înainte de meciul cu Dinamo din cauza înfrângerilor din ultimele două etape.

Calificarea în play-off este în pericol, mai ales că mai sunt două etape. Nu mă aşteptam să mai avem emoţii acum. Au fost două înfrângeri în condiţii speciale. La Botoşani am jucat pe un teren care nu a fost pentru fotbal şi s-a putut juca, a fost vorba despre agresivitatea şi combativitate. Și acolo au fost câteva probleme de arbitraj. Iar în meciul cu Steaua am avut o repriză care trebuia să se termine cu două, trei goluri în avantajul nostru. Au fost 15-20 de minute în care trebuia să conducem, iar ei au marcat contrar cursului jocului.”, a spus Mulţescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrebat dacă există o presiune a demiterii sale în condiţiile unui nou rezultat negativ în jocul cu Dinamo, Mulţescu a zis că o oarecare presiune a fost prezentă încă din momentul în care a fost instalat în funcţia de antrenor al Craiovei.Nu ştiu despre nicio posibilă demitere sau demisie după jocul cu Dinamo. Nu cred că se pune problema de asta. Presiunea a fost asupra mea de când am venit la echipă şi am auzit cererile oamenilor de aici, care doreau un fotbal ofensiv. Am încercat să le ofer asta, până acum zic că am reuşit în mare parte. Puteam să fim deja calificaţi în play-off dacă băteam la Chiajna, înainte de pauza din campionat, dar n-a fost să fie”, a mai declarat tehnicianul echipei craiovene, care a luat apărarea jucătorilor aflaţi la final de contract, supuşi unor bănuieli că nu ar dat tot ce pot pe teren. Nu cred că jucătorii care sunt la final de contract nu evoluează la capacitate maximă. Este normal, fac greşeli, se pot face speculaţii, dar eu nu cred acest lucru. Avem nevoie de tot lotul şi nu îmi permit luxul să marginalizez vreun jucător.

Pentru întâlnirea de sâmbătă singurul indisponibil al formaţiei din Bănie este Dimitrov, care este suspendat pentru cumul de avertismente după ce a văzut cartonaşul galben în meciul cu Steaua.

Marcel Popescu: Am pierdut o luptă, dar nu şi războiul

Preşedintele clubului craiovean regretă faptul că echipa nu este încă asigurată de prezenţa în primele şase formaţii, dar îl încântă respectul oferit de celelalte grupări ale campioantului, care, în opinia sa, văd Craiova drept un candidat la podium. Speram ca astăzi (n.r. joi) să fim matematic în play-off, dar încă nu s-a întâmplat. Ne urmărim scopul şi încercăm să facem tot ce este posibil ca să reuşim. Am pierdut o luptă, dar nu războiul. Am pierdut în teren, dar am câştigat în tribună cu Steaua. Simt că pe zi ce trece efectul bulgărelui de zăpadă se manifestă şi la echipa noastră. Sper ca meciul cu Dinamo să ne aducă şi satisfacţii. Într-adevăr, majoritatea presei a consemnat prima repriză din meciul cu Steaua ca fiind cea mai bună din ediţia actuală a campionatului românesc, dar asta nu ne ţine de cald. Fotbalul se joacă pe puncte. Știm unde am greşit. Suntem în continuare o familie. Drumul nostru va continua, devenim puternici, mai căliţi şi, sper, mai respectaţi în fotbalul românesc. Eram priviţi ca o curiozitate, dar încep să văd că partenerii de competiţi ne respectă şi ne consideră un potenţial candidat la podium, a declarat Marcel Popescu. Oficialul oltean a vorbit şi despre locul de disputare al partidei cu Mediaş, care s-ar putea să nu se joace la Severin din cauza suprapunerii zilei şi orei de joc cu cea a formaţiei Pandurii, care are prioritate la stadionul din Mehedinţi. Sunt două sau trei variante pentru meciul cu Mediaş, dar trebuie să vedem ce se întâmplă în etapa asta. Liga a hotărât ca terenurile să se desemneze după încheierea integrală a acestei etape, ca ei să poată desemnea meciurile ce trebuie să se joace la aceeaşi oră în ultima etapă. Până atunci nu putem vorbi, că se pot face speculaţii,,.

Ivan şi Briceag, motivaţi la maxim să câştige în faţa lui Dinamo

Prezenţi la conferinaţ de presă de dinaintea întâlnirii cu alb-roşii, cei doi jucători ai Craiovei, Andrei Ivan şi Marius Briceag, au declarat că se merge la Bucureşti cu un scop clar, acela de a obţine cele trei puncte în faţa lui Dinamo. Va fi un meci foarte greu, dar mergem la Bucureşti să câştigăm. Încă nu am luat punctele ca să fim în play-off, sperăm să le obţinem sâmbătă cu Dinamo. Trebuie să mergem la Bucureşti cu fruntea sus şi să luptăm pentru victorie. Nu ne interesează unde va fi Dinamo, în play-out sau play-off, noi trebuie să obţinem punctele şi calificarea”, a spus Ivan, urmat de colegul său Briceag: “Este un joc foarte dificil. Dinamo are în echipă jucători de calitate care pot face diferenţă. Nu trebuie să le dăm şanse să aibă ocazii de gol. Mergem acolo să câştigăm cele trei puncte pentru că avem mare nevoie de ele. Important este să obţinem victoria, nu mă interesează să marchez eu.

Politica