sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Accident de muncă la CEO. Un om a murit, iar altul a fost rănit

Un om a murit, iar un altul a fost grav rănit, joi, într-un teribil accident de muncă ce a avut loc la Sucursala Electrocentrale Turceni a Complexului Energetic Oltenia. Peste cei doi s-a prăbușit scutul unui motor electric la care lucrau.

Un bărbat, de 52 ani, din comuna doljeană Argetoaia, angajat al Complexului Energetic (CE) Oltenia a murit pe loc, iar un coleg al acestuia a fost grav rănit după ce scutul unui motor electric s-a prăbușit peste ei.
„În dată de 23 februarie 2017, în jurul orei 9:00, la SE Turceni, s-a produs un accident de muncă soldat cu decesul salariatului Dragomir Gheorghe, în vârstă de 51 de ani, lăcătuş la Atelierul de Reparaţii Electrice şi Instalaţii Speciale, cu o vechime în câmpul muncii de 30 de ani.
În timp ce executa lucrări de demontare a scutului unui motor electric de 1.250 kW, scutul a alunecat pe axul motorului, provocând decesul salariatului.
În cadrul accidentului, colegul acestuia, Bădescu Ion, lăcătuş, a suferit fracturi la membrele inferioare, fiind transportat cu ambulanţa unităţii la spital.
Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele producerii acestuia. De asemenea, la nivelul CE Oltenia, o comisie internă analizează cauzele şi împrejurările producerii accidentului.
Societatea va respecta prevederile CCM aplicabile în astfel de situaţii şi se va implica în demersurile necesare recuperării salariatului accidentat.
Conducerea  şi colectivul CE Oltenia îşi exprimă regretul faţă de tragicul eveniment care a avut loc şi transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate”, au anunțat reprezentanții CE Oltenia, într-un comunicat de presă.

”S-a primit un apel pe 112 pentru două persoane, la Termocentrala Turceni, un accident de muncă, cu două victime. Una dintre ele a fost găsită decedată cu un traumatism cranio-cerebral grav, cu leziuni incompatibile cu viaţa. Cealaltă victimă are 44 de ani, tot bărbat, cu ambele picioare fracturate, cu sindrom de strivire. A fost adus la Turceni, la spital şi de la Turceni l-am transferat cu ambulanţa la UPU Târgu Jiu, pentru investigaţii”, a spus, pentru MEDIAFAX Florentina Motea, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.
Cei doi angajaţi ai CE Oltenia făceau reparaţii la motorul electric de la sala turbine a Blocului Energetic 2, în momentul producerii accidentului de muncă. Muncitorii au fost striviţi de un scut, care s-a prăbuşit peste ei, scrie sursa citată.
”Am fost sunaţi de conducerea Complexului Energetic Oltenia că la SE Turceni a avut loc un accident mortal. O persoană de 52 de ani a murit. Lucra la un motor electric, se pare că ar fi căzut scutul de la motor pe bărbatul de 52 de ani. Am dispus trimiterea unei echipe din doi inspectori de muncă la faţa locului să dispună primele măsuri legale. O altă persoană ar fi fost rănită la picioare, potrivit primelor informaţii”, a declarat George Romanescu, inspectorul şef al ITM Gorj.
Polițiștii au deschis o anchetă.
”În timp ce o echipă formată din patru muncitori efectua reparații la un motor de mare tonaj, din Sala Mașini a termocentralei, un motor lagăr de înlocuire a căzut pe un bărbat de 52 de ani, din comuna Argetoaia, județul Dolj. Acesta a decedat. Un alt bărbat a fost rănit, în aceleași circumstanțe. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și nerespectarea normelor de securitate și sănătate în muncă”, au precizat polițiștii.
Jurnaliștii de la Gorjeanul scriu că vestea morții lui Gheorghe Dragomir a venit ca un trăsnet pentru localnicii din comuna Argetoaia, din județul Dolj, în care bărbatul de 52 de ani locuia cu soția sa. Fiica acestuia este profesoară, iar fiul său se află în străinătate.
”Era un cetățean de vază al comunei. Are doi copii, fata este profesoară, în Craiova, băiatul este în străinătate. Soția locuiește în comună. A fost anunțată. Acesta lucra de mult la CEO, făcea naveta. Era un om gospodar, un om foarte citit, muncitor și în viața de zi cu zi, acasă, dar Dumnezeu, nemilos, asta este. M-a șocat și pe mine vestea”, a declarat pentru Gorjeanul, Lucian Vânătoru, primarul comunei Argetoaia. Salariatul CEO a murit pe loc.
Gorjeanul mai arată că medicii au anunţat că, după acordarea primelor îngrijiri medicale, bărbatul care se află în stare gravă ar putea fi transferat la o altă clinică din ţară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica