vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Olteniei, la Camera Deputaților

Ziua Olteniei ar putea fi sărbătorită, în fiecare an, pe 21 martie, un proiect în acest sens fiind depus la Parlament de 27 senatori și deputați. Proiectul se află acum la Camera Deputaților, care este for decizional.

Proiectul privind instituirea Zilei Olteniei, la data de 21 martie, a fost depus în Senat, în martie 2016 și aproabat în luna noiembrie a anului trecut, iar acum se află în dezbatere la Camera Deputaților.
Inițiatorii proiectului spun că ar trebui marcat un moment important, de la 21 martie 1821, când, în urma unui marș, Tudor Vladimirescu intra în București cu o pâine mare în mână, semn al păcii și al belșugului.
“Tudor Vladimirescu a fost omul politic care a reușit să zguduie din temelii societatea românească rămasă la nivelul feudalismului și să pună capăt regimului politic fanariot”, mai spun inițiatorii.
Potrivit proiectului, pe 21 martie, autoritățile centrale și locale vor fi obligate să organizeze ceremonii și evenimente culturale – concerte sau dezbateri – pentru care ar urma să se aloce fonduri speciale. Inițiatori sunt 27 de senatori și deputați, iar proiectul lor a trecut deja de Senat, în toamnă. După ce va fi dezbătut de Comisia de Cultură a Camerei Deputaților, va merge pentru votul final în plen.

Politica