joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Luna martie, luna vrăjitoarelor

Despre luna martie, care deja bate la uşă, se spune că este luna în care se schimbă soarele. Luna în care vrăjile au cea mai mare putere și în care trebuie să avem mare grijă ce facem și ce purtăm, pentru că ne poate influența tot anul.

Când vine vorba despre luna martie, toată lumea este de aceeași părere, este cea mai puternică lună din an. Astrologii, vrăjitoarele, dar și bătrânii ne avertizează că în această lună ne pot paște norocul neașteptat, sau, din contră, dacă nu suntem atenți, ghinionul peste măsură. Bătrânii spun că în martie se „schimbă soarele”. La ţară, există obiceiuri de alungare a farmecelor. În luna martie, ograda trebuie curăţată cu ceapă şi usturoi. Trebuie uns şi cel mai ascuns ungher pentru alungarea celui rău… Chiar şi vitele trebuie descântate şi pregătite, pentru că în luna asta se schimbă soarele. Martie este luna în care „lucrurile de pe lângă casă trebuie primenite pentru schimbarea soarelui, că ziua se lungeşte, şi asta îi bucură pe oamenii care au frică de întunerec“. De aceea, ritualurile vin să reaşeze binele şi pacea, iar „şoseta, maioul ori chiloţii pe dos“ sau „agheasma din fiecare dimineaţă“ feresc de vrăji şi de farmece necurate, căci „acesta-i timpul celor mai rele vrăji, celor mai puternice farmece şi celor mai mari blesteme“, spun bătrânii de la ţară.

Vrăjitoarele, putere peste măsură

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, vrăjitoarele spun că luna martie este extrem de puternică, pentru că toate plantele, abia răsărite, au puterea sporită. „Orice plantă are acum o putere nemaivăzută. Martie este luna unui nou început. Totul prinde viață și și vrăjile sunte foarte puternice acum. Ce se face în martie până la anul, în martie, nu mai poate fi dezlegat”, spune vrăjitoarea Maria. Pe de altă parte, putere mare are și soarele care acum prinde curaj să înfrunte iarna, iar vrăjile bune sunt avantajate. „Apele și soarele, acum, își arată puterile. Totul este înmulțit cu o mie”, mai spune Maria.

Astrologic, de la Mercur pleacă totul

Astrologul Angela Dumitriu spune că martie are și putere astrală mare. „Luna este guvernată de Mercur și Neptun și se află în Pești, care este o zodie extrem de puternică. Peștii ne dau putere de convingere mare, ne fac să comunicăm mai bine și, datorită acelor două planete, avem și puterea intuiției la maxim. În această lună trebuie să fim atenți la ce visăm, pentru că până la urmă așa comunică Universul cu noi. În această lună visele sunt, de cele mai multe ori, premonitorii”, spune astrologul. Și dacă vrem să facem ceva ca să ne protejăm casa, Angela Dumitriu mai spun că aliatul nostru în casă ar trebui să fie sarea, cu care să curățăm casa, ca nimic rău să nu se „lipească” de aceasta.

Anamaria TURMACU

Politica