joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Sprijinim primarii să-și dezvolte localitățile

Deputat Ion Cupă, preşedinte ALDE Dolj: ”Dezvoltarea comunităților locale se face cu încredere, nu cu frică”

Considerăm că dezvoltarea locală şi descentralizarea trebuie să fie în centrul agendei publice pentru perioada următoare. Atât din perspectiva legislaţiei privind salarizarea funcţiei publice cât şi din cea a măsurilor guvernamentale privind sprijinul financiar pentru comunităţile locale.
ALDE susţine că salarizarea primarilor trebuie să fie un motor pentru creşterea calităţii actului administrativ. Niciun salariu din primării nu trebuie să fie mai mare decât cel al primarului. Vom introduce astfel de criterii corecte în Legea Unitară a Salarizării.
De asemenea susţinem ca legislaţia privind responsabilitatea funcţiei publice să fie una foarte clară care să nu mai lase loc la interpretări relative. Primarii au nevoie să îşi desfăşoare activitatea cu încredere nu cu frică, în baza legii, nu încălcând legea dar nici cu demnitatea călcată de interpretări viciate ale legii.
În privinţa finanţării proiectelor locale apreciem că un criteriu important trebuie să fie cel al calităţii şi oportunităţii acestor proiecte de dezvoltare.
Urmând modele europene de succes, ALDE va susţine ca din Fondul Naţional de Dezvoltare să fie construită o bancă de stat specializată pe finanţarea proiectelor locale.
ALDE îşi va concentra activitatea pe astfel de demersuri care să adauge plusvaloare politicilor publice. Administraţia publică din România trebuie să iasă din această stare de paralizie, din confuzia generalizată.

Biroul de presă ALDE Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica