marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Guvernul PSD-ALDE repară greșelile Guvernul Cioloș

Anișoara Stănculescu, primvicepreședinte ALDE Dolj: ”Nu vom lăsa ca erorile guvernului tehnocrat să afecteze viața oamenilor”

Informăm opinia publică doljeană – în special persoanele și familiile direct afectate de ştirile referitoare la pierderea unor drepturi ale persoanelor cu dizabilităţi sau la dispariţia de pe piață a cca 2000 de medicamente- că guvernul PSD- ALDE a demarat procedurile necesare pentru ca aceste stări de fapt să fie repede îndreptate.

Discuția privind lipsa unor medicamente este una care se poartă încă de anul trecut. Ministerul Sănătăţii a fost notificat din ianuarie anul trecut de această problemă. Și noi cei de la ALDE am atras atenția la acel moment asupra riscurilor acestei situații.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În tot acest timp, guvernarea tehnocrată a lui Dacian Cioloş nu a luat nicio măsură. Degeaba își recunosc domnii tehnocraţi acum greșelile, fie şi parţial. Rezultatele defectuoase ale guvernării lor, iată, rămân și produc îngrijorare.

În acest moment, Guvernul Grindeanu a demarat toate procedurile, astfel încât tot ceea ce a semnalat presa, dar şi reprezentanţii din domeniu să fie remediat.

În chestiunea prețurilor la medicamente, ele vor fi hotârăte conform a ceea ce s-a propus în programul de guvernare și în acord cu producătorii și cu asociațiile de pacienți.

Referitor la Ordinul din noiembrie 2016 care ar putea lăsa, de la 1 Martie când ar trebui să intre în vigoare, copiii cu dizabilităţi, inclusiv a celor cu sindrom Down fără dreptul de indemnizație pentru însoțitori, Ministerul Muncii și Justiției Sociale va lua măsurile necesare pentru ca acesta să nu producă efecte.

Coaliţia PSD-ALDE nu invocă greaua moştenire.Încercăm să reparăm ceea ce au stricat niște oameni cu un nivel scăzut de responsabilitate publică.

ALDE solicită foștilor miniștri tehnocrați ai Muncii şi Sănătății să dea dovada măcar acum de bun simț public și să ceară scuze atâtor români nevoiți să sufere suplimentar din cauza lor.

Politica