marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Staţiunea Pomicolă Târgu Jiu, aproape de colaps

Staţiunea Pomicolă Târgu Jiu are serioase probleme financiare. Pentru că nu mai primeşte finanţare de la stat şi se bazează doar pe venituri sezoniere, Staţiunea nu reuşeşte să-şi plătească angajaţii.

Cei 12 salariaţi care au mai rămas la Staţiunea Pomicolă Târgu Jiu primesc doar jumătate din salariu, informează adevărul.ro.

„Pentru angajaţii care au rămas în cadrul unităţii este o mare problemă atribuirea salariului, pentru că avem venituri sezoniere din vânzarea produselor proprii de pe suprafaţa pe care o mai deţine Staţiunea, la care se adaugă unele venituri obţinute din cercetare şi închirieri spaţii. În acest context, salariile s-au achitat parţial, pentru că a fost nevoie să achităm utilităţile pentru menţinerea activităţii“, a declarat, pentru sursa citată, Ion Călinoiu, directorul Staţiunii Pomicole Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bugetul pentru salarii se ridică la 18.000 de lei lunar, la care se adaugă obligaţiile la bugetul de stat, mai arată sursa citată.

Directorul Staţiunii Pomicole a mai precizat că din cele peste 150 de unităţi de cercetare care au activat până în anul 2005 în domeniul agriculturii au mai rămas 60, printre care se numără şi unitatea de la Târgu Jiu, care funcţionează de 54 de ani.

Staţiunea pomicolă a descoperit patru noi soiuri de gutui, cinci soiuri de nuc şi patru de castan, notează adevărul.ro, care mai arată că la începutul anului 2016, Staţiunea Pomicolă avea 20 de angajaţi, dar unii s-au pensionat, iar alţii au plecat la alte unităţi. „Şi-au luat transferul având în vedere problemele financiare cu care ne confruntăm. Nu primim niciun fel de finanţare de la bugetul statului. În plus, nici tematică de cercetare nu a mai fost repartizată“, a mai spus Ion Călinoiu.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica