joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severineanca Stroe, campioană naţională

CSM Drobeta Turnu Severin s-a întors cu patru medalii, dintre care una de aur, de la Campionatul Naţional Individual de judo pentru cadeţi (U18), desfăşurat sâmbătă, la Suceava

Prima competiţie oficială a anului a adus şi primele rezultate pentru secţia de judo a clubului severinean. Deşi au avut de parcurs un drum lung şi istovitor, cu microbuzul, până în Bucovina, sportivii de la CSM Drobeta Turnu Severin n-au resimţit oboseala pe tatami şi s-au întors cu patru medalii, la malul Dunării. Cea mai importantă distincţie a obţinut-o Ana Maria Stroe (40 kg), care şi-a adjudecat aurul şi a devenit, astfel, campioană naţională, în timp ce Iasmina Covaciu (48 kg), Andreea Borontiş (57 kg) şi Alexandru Chicin (66 kg) au cucerit bronzul. Aproape de podium a fost şi Roberta Ioviţă, clasată pe locul al V-lea la categoria 52 kg.

N-a fost uşor, dar am reuşit să-mi înving toate adversarele. Am avut 4 meciuri, iar în finală am trecut de craioveanca Naomi Rut Badea”, a precizat Stroe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rezultatele obţinute la Naţionalele de cadeţi îi dau încredere antrenoarei Lena Sterea, care aşteaptă de la elevele sale medalii la campionatele europene sau chiar mondiale.

Ne-am îndeplinit obiectivul pentru Naţionalele de cadeţi, de la Suceava.. E o generaţie talentată. Fetele practică judo-ul de mulţi ani şi au experienţă competiţională, dar dacă vom avea resurse financiare să le trimitem şi la diverse etape ale Cupei Europei, putem obţine rezultate şi pe plan internaţional. De ce nu, se pot aduce medalii chiar de la campionatele mondiale”, a declarat Sterea.

 

Politica