vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Permise auto reținute pe bandă rulantă

Timp de trei zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 98 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 28 de permise de conducere.

În perioada  17–19 februarie,  poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare. Astfel, poliţiştii au aplicat  409  sancţiuni contravenţionale, dintre care  98  au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, 7 sancţiuni pentru lipsă acte, o sancţiune pentru defecţiuni tehnice constatate, 6 pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depăşire, 46 de sancţiuni  pentru neutilizarea centurii de siguranţă, restul abaterilor fiind aplicate la alte acte normative.Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării  28 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi nerespectarea limitelor legale de viteză.De asemenea, au fost retrase  6 certificate de înmatriculare.
În zilele următoare poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

Accident la Meriș

Policlinica Buna Vestire Craiova

La data de 18.02.2017, ora 08:56, pe D.N. 67, în localitatea Meriș, poliţiştii Serviciului Rutier Mehedinţi au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier. Astfel, ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 41 ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism, din cauza neatenției în conducere, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp de iluminat public.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto, ce poseda permis de conducere corespunzător categoriei de vehicul condus și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Prins fără permis la volan

La data de 18.02.2017, ora 07:38, o patrulă mixtă formată din poliţişti ai Biroului Rutier şi Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu-Severin, au oprit pentru control pe Bulevardul Mihai Viteazu, intersecţie cu strada Iuliu Maniu, un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 46 ani, din comuna Şimian, judeţ Mehedinţi.
Procedând la verificarea acestuia în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că persoana în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Alt șofer penal

La data de 18.02.2017, ora 0920, poliţiştii din cadrul Poliției orașului Strehaia, au depistat un bărbat în vârstă de 33 de ani, din orașul Strehaia, județul Mehedinți, în timp ce conducea pe strada Matei Basarab din orașul Strehaia, jud. Mehedinți, un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu, având termenul de valabilitate al autorizației de circulație provizorie expirat din data de 16.02.2017.Pe numele persoanei în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Politica