miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Înjunghiere în plină stradă, în Slatina. Agresorul, fiu de poliţist, arestat preventiv

Magistrații Tribunalului Olt au admis, duminică seara, propunerea procurorilor olteni şi au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui George Mihai Florin Bălan, fiu de poliţist pensionat, ce, cu o zi înainte, îl înjunghiase pe un alt tânăr, pe o stradă din Slatina. Agresorul este fiul unui poliţist pensionat.

George Mihai Florin Bălan a fost reţinut de procurorii olteni, sâmbătă seara, iar duminică judecătorii Tribunalului Olt au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Măsura luată de magistraţi nu este definitivă.

Bălan l-a înjunghiat, sâmbătă, pe Mirel Ilie, un tânăr, în vârstă de 22 de ani, tot din Slatina, agresiunea petrecându-se în plină stradă, pe bulevardul Al.I. Cuza din municipiu. George Mihai Florin Bălan este fiul lui Gheorghe Bălan, poliţist pensionat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, a declarat că cei doi tineri au avut un prim conflict, în zona magazinului „Toamna, de la intersecţia străzii Tunari cu bulevardul Al.I. Cuza. Ulterior, cei doi s-au întâlnit în zona fostei Unităţi Militare. „Evenimentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază, pe stradă. A fost o discuţie între ei, iniţial, pe strada Tunari, în zona marketului Toamna, după care au discutat să se reîntâlnească şi atunci s-a întâmplat. Încă n-am identificat dacă este vorba despre un cuţit. Agresorul spune că ar fi vorba despre un briceag de la un breloc. În timpul incidentului au fost mai multe persoane – şi victima a venit cu alte persoane, se pare că şi în sprijinul inculpatului a venit un frate dar n-au fost implicaţi. Participanţii sunt doar cei doi”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, procurorul Anca Anuţa.

Ea a adăugat că victimei i-a fost pusă în pericol viaţa. În urma intervenţiei chirurgicale, tânărului i-a fost extirpată splina, la ora transmiterii acestei ştiri, starea sa fiind stabilă. „Este vorba despre un tânăr, în vârstă de 22 de ani, care a venit aseară la Urgenţă, cu agresiune prin înjunghiere. A intrat în sala de operaţie, de urgenţă şi s-a făcut evaluarea. Avea hemoragie internă şi i s-a scos splina. La ora 12.00, astăzi, era stabil hemodinamic. Este la terapie intensivă, sub supraveghere”, a declarat directorul medical al Spitalului Slatina, medicul Cătălin Pătru .

Politica