vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sesiuni de informare pe teme de consiliere, orientare școlară și educație parentală

Școala Gimnazială Robănești, jud. Dolj, a găzduit săptămâna trecută două sesiuni de informare organizate de specialiști ai Centrului pentru copii “Aripi de Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei, în care au fost antrenați copii, beneficiari ai serviciilor sociale oferite în cadrul Centrului, cât și părinții acestora.

Activitățile de educație parentală precum si activitățile de consiliere si orientare școlară derulate în cadrul Parteneriatului Educațional încheiat între cele două institușii au abordat teme precum preadolescența și adolescența, ce presupune schimbări în dezvoltarea psihică, fizică, emoțională, comportamentală, intelectuală și teme legate de îndrumarea educațională și alegerea unei cariere pentru adolescenți.     Elevii claselor a-VII-a si a-VIII-a au sustinut o testare psihologică pe calculator, având ca scop identificarea intereselor, aptitudinilor, competențelor, atitudinilor si valorilor personale, cât si explicarea legăturii dintre competențe și aspirații în vederea dezvoltării identității vocaționale.

“Educatia parentală a avut ca obiectiv abordarea problemei adolescenței si pregătirea părinților pentru momentele delicate ce însoțesc această perioadă din viața copiilor lor, precum si conștientizarea importanței comunicării si interrelationării cu propriul copil, dar și cu școala. Comunicarea este foarte importantă, deoarece ajută la formarea imaginii de sine, la cultivarea abilităților emoționale și sociale, precum și reducerea violenței în familie si în școală. Au fost dezbătute probleme cu care se confruntă în educația copiilor, au fost exprimate opinii despre cum s-ar putea îmbunătăți performanțele școlare”, a precizat psiholg Amalia Luca, din cadrul Centrului „Aripi de Lumină”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica