joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acces restricționat, din cauza gripei, în cinci secții ale SJU Slatina

Accesul în cinci secții ale Spitalului Județean de Urgență din Slatina a fost restricționat, după ce în județ au fost confirmate peste 60 de cazuri de gripă, iar trei pacienți au decedat.

Secţiile Spitalului de Urgență din Slatina unde au fost impuse restricții sunt: Terapie Intensivă, Terapie Intensivă Neurologie, Terapie Intensivă Cardiologie, Secţia de Boli Infecţioase și cea de Neonatologie. Restricția presupune că pacientul poate fi vizitat de un singur aparținător iar acesta nu poate sta în salon mai mult de cinci minute. Managerul spitalului spune că deocamdată nu se pune problema instituirii carantinei în unitatea medicală.

Măsuri privind accesul vizitatorilor şi aparţinătorilor pe secţii cu risc crescut au fost luate şi anul trecut. Decizia de restricţionare la Terapie Intensivă, Terapie Intensivă Neurologie, Terapie Intensivă Cardiologie, Neonatologie şi Boli Infecţioase a fost luată şi acum, iar pe celelalte secţii s-a hotărât ca o singură persoană să viziteze un pacient, nu mai mult de cinci minute. Motivul este creşterea în continuare a numărului de infecţii respiratorii şi faptul că foarte mulţi dintre vizitatori şi aparţinători vin în contact cu pacienţi şi pot să le transmită sau pot să preia şi să transmite mai departe o infecţie respiratorie. Spitalul Slatina nu este în carantină, pentru că aceasta ar fi o măsură de izolare totală a unui obiectiv, nu intră nimeni, nu iese”, a declarat dr. Cătălin Pătru, directorul medical al spitalului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Olt, din octombrie anul trecut și până în prezent, în județ au fost înregistrate peste 60 de cazuri de gripă. Trei dintre pacienți, cu vârste de peste 65 ani, au decedat, analizele în cazul lor confirmând existenţa virusului gripal H2N3.

După ce o femeie a murit de gripă la mijlocul lunii ianuarie, alţi doi olteni au decedat, probele lor confirmând prezenţa virusului H2N3, potrivit unui comunicat remis de DSP Olt, marţi. Astfel, două decese au fost înregistrate la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, iar unul la Spitalul Municipal Caracal, toţi pacienţii având peste 65 de ani.

Politica