miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pe meleagurile iubirii, de Ziua Îndrăgostiţilor

 

Valentine’s Day este sărbătoarea care tinde să înlocuiască încet, încet sărbătoarea autohtonă, Dragobetele. Pregătirile pentru Valentine’s Day au început cu aproape două săptămâni înainte de ziua de 14 februarie, iar comercianţii încep săşi facă apariţia profitând de receptivitatea românilor la astfel de oferte. Mai toate agenţiile de turism îşi pregătesc ofertele şi strategiile de promovare chiar şi cu o lună înainte şi le extind pe durata întregii luni.

Cosmetice, flori, dulciuri, electronice, bijuterii, sunt doar câteva dintre produsele care înregistrează cele mai mari cereri. Majoritatea românilor alocă un buget redus acestei sărbători, însă sunt şi persoane care îşi permit, spre exemplu, vacanţe în România sau în afara ţării.

Hotelierii din staţiunile montane încearcă să îi atragă pe turişti, în perioada din apropierea Valentine’s Day, cu pachete de vacanţă de două zile care includ cine romantice, acces gratuit la piscină, dar şi jacuzzi. Spre exemplu, pentru un sejur de două zile la munte, la o pensiune din Braşov, îndragostiţii vor plăti în jur de 300 de lei pentru o cameră, iar dacă preferă un hotel de lux preţul se triplează. Agenţiile vin cu oferte variate, în funcţie de buzunarul clientului şi personalizează ofertele din această perioadă în funcţie de ce-şi doresc clienţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Paris, de Valentine’s Day

Nu există un mod mai plăcut de a sărbători iubirea decât călătorind alături de persoana iubită la Paris. Oraşul îndrăgostiţilor atrage an de an cupluri din toate colţurile lumii. Îndrăgostiţii pot face plimbări de-a lungul Senei sau pot vizita Turnul Eiffel, faimoasa construcţie ce măsoară 324 de metri înălţime şi care oferă o panoramă inedită milioanelor de vizitatori care se opresc aici anual şi poate reprezenta un loc perfect pentru o servi o cină romantică. Pentru un sejur de două zile în oraşul dragostei, cei interesaţi pot achiziţiona un bilet de avion care costă 330 de euro pentru două persoane, iar preţul unei camere la hotel, în funcţie de posibilităţi, poate varia între 70 şi 400 de euro.

Verona – oraşul lui Romeo şi al Julietei

Verona este un oraş din Italia, din regiunea Veneto. Aici se află casa Julietei sau cel puţin aşa se crede. Clădirea este construită în secolul al XII-lea şi ar fi aparţinuit familiei Dal Capello. De aici, părerea generală că a fost a Capuleţilor, familia celebrei Julieta. Pentru o vacanţă de două zile la Verona, îndrăgostiţii vor plăti în jur de 100 de euro pentru o cameră la o pensiune unde vor avea parte şi de un mic dejun inclus în preţ.

Veneţia, oraşul iubirii

Orice cuplu de îndrăgostiţi visează la o plimbare cu gondola pe marele canal al Veneţiei. An de an, milioane de turişti vin aici pentru a găsi un loc unic.

Veneţia are o mulţime de obiective care merită văzute: Bazilica de San Marco, Palatul Dogilor, Piaţa San Marco sau Insula Torcello, sunt câteva dintre locurile pe care orice turist le vizitează. Îndrăgostiţii vor scoate din buzunar pentru două nopţi la un hotel din Veneţia 365 de euro, agenţiile oferind reduceri şi de peste 67% pentru această perioadă.

Cei care preferă să rămână acasă, vor putea lua cina la un restaurant din oraş, localurile venind în întâmpinarea clienţilor cu diverse oferte pentru această zi.

 

Politica