joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: O femeie în vârstă de 65 de ani a murit din cauza gripei

O femeie în vârstă de 65 de ani, pensionară din Slatina, a murit de gripă, în urmă cu zece zile, acesta fiind primul deces din judeţul Olt cauzat de acest virus, potrivit unui comunicat remis vineri de DSP Olt.

Potrivit unui comunicat de presă, remis vineri de Direcţia de Sănătăate Publică Olt, femeia suferea de mai multe boli cronice. Boala a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pe 1 ianuarie, acuzând o stare de rău pe fondul diabetului zaharat de care suferea. Pe 12 ianuarie, pacienta a fost transferată la Secţia de Boli Infecţioase, după a fost confirmată existenţa virusului gripal.
„Deoarece, încă de la internare, pacienta, pe fondul unor afecţiuni cronice preexistente, cum ar fi diabet zaharat tip II dezechilibrat, accident vascular ischemic, a prezentat o stare generală agravată – dispnee, raluri bronsice, semne de insuficientă respiratorie, insuficientă renală. Pacienta a necesitat manevre de terapie intensivă, oxigenoterapie- ventilaţie mecanică, motiv pentru care în intervalul 1- 5 ianuarie 2017 şi 12- 17 ianuarie 2017 a fost tratată pentru afecţiuni acute, cât şi pentru afecţiuni cronice acutizate în secţia de Terapie Intensivă. Concomitent, pe fondul înrăutăţirii manifestărilor respiratorii – fenomene de tip insuficientă respiratorii – se suspectează un sindrom acut respirator formă severă, pentru care a fost investigată în vederea detectării virusurilor gripale”, se arată în comunicatul de presă citat.
Testul făcut pacientei a fost pozitiv pentru infecţia cu virus gripal tip AH3, aceasta murind pe 17 ianuarie.
La nivelul judeţului Olt, sunt 40 de cazuri de îmbolnăviri cu gripă, din care 39 de cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3N2, şi un caz confirmat cu virusul gripal tip B. Acesta este singurul deces înregistrat la nivelul judeţului din cauza girpei.
Din totalul cazurilor, 35 de pacienţi sunt izolaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi cinci la Spitalul Municipal Caracal.

Politica