joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

La Mehedinți, criminalitatea stradală și omorurile nu scad

IPJ Mehedinți se laudă cu mari realizări, însă, pe anumite paliere lucrurile nu sunt tocmai roz. Uneori munca de prevenire este în zadar sau poate ineficientă. Cu bune și mai puțin bune IPJ Mehedinți a prezentat bilanțul pe anul care tocmai a trecut. Creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală şi cea rutieră, au reprezentat pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi, principala prioritate în anul 2016, unde, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a avut o contribuţie semnificativă, fiind desfăşurate 595 de acţiuni al căror caracter a fost preventiv.

„Astfel, ca urmare a activităților întreprinse, observăm la nivelul unității noastre, o diminuare procentuală de 9,59 % a infracționalității sesizate.
La infracțiunile sesizate contra patrimoniului se constată o scădere cu 15,6% în anul 2016, față de anul 2015.
Referitor la infracțiunile de furt, numărul total al acestora cunoaște o scădere procentuală de 18,63% în anul 2016, comparativ cu 2015.
În perioada analizată au fost sesizate cu 40 % mai puține infracțiuni de tâlhărie față de anul precedent.
Criminalitatea stradală este caracterizată, în general, de infracțiuni fără un pericol social deosebit, însă având în vedere locul în care sunt săvârșite, acestea creează o stare de disconfort”, potrivit IPJ Mehedinți.
La nivelul IPJ Mehedinți, în anul 2016, criminalitatea stradală s-a menţinut la acelaşi nivel ca în anul 2015.
„Din totalul infracțiunilor stradale sesizate, 15,21% sunt constatate în flagrant delict.
În mediul rural, criminalitatea sesizată înregistrează scăderi la infracțiunile de tâlhărie (-18,08%) și furt (-8,91%).
De asemenea, în anul 2016, s-au dispus măsuri preventive față de 253 de persoane.
Totodată, au fost întocmite cu 23,95% mai multe referate de terminare a urmăririi penale, față de anul 2015.
În anul 2016, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, au reușit recuperarea a 2.510.250 de lei din prejudiciul cauzat.
Criminalitatea gravă comisă cu violență, respectiv infracțiunile de omor și cele de tentativă de omor s-au menținut la același nivel ca în anul 2015, iar infracțiunile de ucidere din culpă au scazut cu 12,5%, față de anul 2015”, mai transmite IPJ Mehedinți.

Victime rutiere mai puține

Policlinica Buna Vestire Craiova

În anul 2016, în judeţul Mehedinţi s-au înregistrat cu 16 % mai puţine accidente grave de circulaţie, întregistrându-se o diminuare cu 19% a persoanelor rănite grav şi cu 27 % a celor rănite uşor. Principalele trei cauze generatoare ale evenimentelor rutiere au fost:viteza neadaptată la condiţiile de drum; neacordare prioritate vehicule;traversare neregulamentară pietoni. Activitatea Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți o să se concretizeze și pe parcursul anului 2017 în direcția asigurării unui climat de siguranţă civică corespunzător la nivelul întregului judeţ, combaterii evaziunii fiscale, contrabandei şi traficului cu produse accizabile, a prevenirii şi combaterii infracţiunilor ce se pot comite asupra unităţilor care depozitează, manipulează sau transportă valori monetare, respectarea legalităţii privind circulaţia rutieră, precum şi menţinerea unui climat de siguranţă publică în zona unităţilor de învăţământ.

Politica