vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Învinşi în Cupă, voleibaliştii craioveni sunt optimişti pentru meciurile cu CSM Bucureşti şi Azimut Modena

În semifinalele Cupei României, echipa masculină de volei a SCM U Craiova a pierdut manşa tur disputată, miercuri seara, în Polivalenta din Bănie. Craiovenii au cedat în faţa Arcadei Galaţi cu scorul de 3-1, un eşec care îngreunează drumul campionilor României către finala Cupei. Elevii lui Pascu trebuie, acum, să dea tot ce au mai bun în returul de la Galaţi pentru a prinde locul în ultimul act al competiţiei.

Este o înfrângere care ne doare pe toţi, dar şansa nu a fost de partea noastră. Echipa nu a jucat rău, însă nu am reuşit să obţinem un rezultat mai bun. Îmi pare rău că am fost dominaţi din punct de vedere al determinării şi trebuie să ne revenim rapid”, a declarat antrenorul craiovenilor, Dănuţ Pascu, după înfrângerea cu Arcada Galaţi.

Voleibaliştii craioveni trebuie să uite repede meciul nefast cu formaţia gălăţeană pentru că sâmbătă îi aşteaptă un meci în campionat contra lui CSM Bucureşti. Formaţia din Bănie se va deplasa în Capitală pentru a întâlni echipa clasată cu o poziţie mai jos în clasament, meciul fiind programat sâmbătă de la ora 17.00. Întâlnirea din weekend va fi şi o repetiţie pentru partida retur cu Azimut Modena din Liga Campionilor, care va avea loc marţea viitoare, de la ora 19.00. Pentru ambele meciuri, echipa craioveană este optimistă în vederea unui rezultat pozitiv.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avem un meci foarte greu la CSM Bucureşti, o echipă periculoasă, care joacă până la ultima minge. Trebuie să fim foarte serioşi, să pregătim jocul şi să facem tot posibilul să ne impunem. Marţi, va fi meciul cu Modena, din care avem doar de câştigat. Spectatorii pot să vadă un spectacol deosebit, iar noi vom evolua la cel mai înalt nivel. Este o onoare pentru oraş, pentru clubul nostru, că găzduim un asemenea meci. Pe spectatori îi invit să vină să vadă jucători de talie mondială”, a spus Pascu.

Laurenţiu Lică a prefaţat şi el următoarele două partide ale formaţiei oltene, susţinând că a doua întâlnire cu gruparea italiană poate reprezenta o descătuşare pentru echipa din Bănie.

Ne aşteaptă o perioadă cu multe meciuri dificile. Vom juca la CSM Bucureşti, unde echipa gazdă a evoluat bine pe teren propriu. Vom trata partida cu maximă seriozitate şi trebuie să ne impunem acolo. Apoi, avem meciul din Champions League. Ne bucurăm că aducem la Craiova o echipă care în momentul de faţă este pe locul 1 în topul mondial. Modena nu mai are nevoie de nicio prezentare, este o echipă cu jucători de mare valoare. Acest meci poate fi o descătuşare pentru noi, ne gândim chiar la calificarea în faza următoare a competiţiei. În tur, am jucat foarte bine şi am fost foarte aproape de o mare surpriză. Modena nu îşi permite să îşi odihnească jucătorii şi cu siguranţă vine la Craiova să câştige toate cele trei puncte”, a afirmat jucătorul lui SCM U Craiova.

În altă ordine de idei, alte două formaţii ale clubului craiovean vor evolua în acest weekend în campionat. Echipa feminină de volei va întâlni acasă Unic LPS Piatra Neamţ, sâmbătă, de la ora 16.00, în Sala Ion Constantinescu din Craiova. De cealaltă parte, baschetbaliştii pregătiţi de Vuksanovic se vor deplasa pe terenul lui Dinamo Bucureşti în ziua de duminică, partida fiind programată de la ora 20.00. Formaţia feminină de handbal a SCM U Craiova a evoluat, joi seara, la CSM Bistriţa, dar partida s-a încheiat după terminarea ediţiei.

 

 

Politica