Primăria Craiova caută, din nou, city manager

Home Actualitate Primăria Craiova caută, din nou, city manager
Primăria Craiova caută, din nou, city manager

Primăria Craiova a scos, din nou, la concurs, postul de administrator public al municipiului, după ce locul ocupat de Radu Preda a devenit vacant, acesta devenind senator în Parlamentul României. Postul ar urma să fie ocupat pe durată determinată, respectiv pe durata restului mandatului primarului municipiului Craiova.

Concursul se organizează în trei etape. Prima etapă va avea loc în perioada 2 februarie – 3 februarie, fiind cea de selecţie a dosarelor, a doua etapă se va desfășura între 13 februarie și 14 februarie, și va consta în analiza proiectelor de management, iar a treia etapă va fi cea a susţinerii proiectului de management în cadrul interviului, care va fi programată ulterior.

Conform site-ului www.primariacraiova.ro (secţiunea Informaţii publice – Posturi publice vacante), cei care doresc să se înscrie trebuie să îndeplinească anumite condiţii specifice. Printre altele, ei trebuie să fi absolvit studii superioare de lungă durată şi să aibă o experienţă de minimum trei ani în administraţia publică locală. Întreaga listă de condiţii generale şi specifice, precum şi documentele necesare la înscriere pot fi consultate pe site-ul Primăriei Craiova.

Postul de city-manager a fost înfiinţat, la Craiova, în primul mandat al primarului Lia Olguţa Vasilescu. Mai exact, Gheorghe Nedelescu, actual consilier local, a fost primul administrator public al Băniei, începând cu luna iulie 2012. Postul a rămas vacant atunci când Nedelescu a plecat, la finele anului 2014, ca director în cadrul Complexului Energetic Oltenia şi a fost din nou scos la concurs. La a doua strigare, căci la prima nu s-a prezentat nimeni, postul a fost ocupat, în februarie 2015, de Radu Preda, fost director al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova şi al Regiei Autonome de Transport Craiova, actualmente inculpat în Dosarul Faţada alături de Lia Olguţa Vasilescu. De altfel, Preda a fost şi singurul care s-a înscris la concurs. După alegerile locale din 5 iunie, postul a rămas liber, mandatul încheindu-se, iar ulterior a fost organizat un nou concurs, la care s-a înscris, singur, tot Radu Preda.