vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olandez, reținut de DIICOT Mehedinți pentru trafic de droguri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus, joi, reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului  Micha De Boer, cetăţean olandez, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc. 

În cauză există suspiciunea rezonabilă că  la jumătatea lunii decembrie, inculpatul  Micha De Boer a introdus în ţară, prin punctul de trecere a frontierei din vestul ţării, ascunse în bagajele aflate într-un autoturism înmatriculat în Olanda, droguri de risc şi mare risc, respectiv cannabis şi 93 comprimate care conţin  methylenedioxymatamfetamine (MDMA), denumite generic extasy, anunță DIICOT.

„S-a reţinut că inculpatul a intrat în ţară, fără a fi depistat de către organele de control vamale, şi şi-a continuat drumul până în localitatea Pătulele, judeţul Mehedinţi, la locuinţa unei persoane, cu care se afla în relaţii de prietenie. Din  actele de urmărire efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpatului i s-a permis să locuiască într-un corp de clădire al imobilului, ocazie cu care inculpatul şi-a depozitat bunurile şi bagajele pe care le-a adus din Olanda, într-o încăpere la care doar acesta avea acces pe timpul şederii. Cu ocazia percheziţiei efectuate în camera ocupată şi folosită de către inculpat au fost găsite şi ridicate  93 de comprimate de extasy şi 170 de grame de substanţă vegetală”- DIICOT

Policlinica Buna Vestire Craiova

Olandezul va fi prezentat Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 (foto arhiva)

Politica