joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Microbuz cu 15 persoane, blocat o oră din cauza viscolului

Un microbuz în care se aflau 15 persoane a rămas blocat, joi dimineaţa, timp de o oră, pe Drumul Naţional 542, între localităţile Redea şi Valea Soarelui, din cauza zăpezii viscolite. Cele 15 persoane mergeau către locul de muncă, în localitatea Amărăşti, judeţul Dolj. Și un autoturism a fost blocat în zonă. Autoritățile au intervenit cu un utilaj de deszăpezire şi un echipaj de Poliţie.

Pe de altă parte, șase trenuri Regio care circulă pe ruta Caracal-Corabia şi retur au fost anulate, joi după-amiază, de CFR Călători, din cauza temperaturilor scăzute.
Reprezentanţii Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) au declarat că cei de la CFR Călători nu au suficiente locomotive diesel, iar cele electrice cedează la temperaturile scăzute.
Astfel, au fost anulate trenurile Regio 9061 şi 9062 Caracal-Corabia şi retur, 9063 Caracal-Corabia, 9064 Corabia-Caracal, 9065 Caracal-Corabia, 9066 Corabia-Caracal.
„Reprezentanţii CFR Călători ne-au transmis că întâmpină probleme cu locomotivele electrice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonier major Alin Băsăşteanu.
De asemenea, joi a fost închis şi Portul Corabia, după ce nivelul Dunării a scăzut şi s-a format gheaţă.
Până pe 21 ianuarie, ora 10.00, judeţul Olt se află sub atenţionare cod galben pentru vreme deosebit de rece, geroasă. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între minus 22 şi minus 14 grade Celsius, iar cele maxime vor fi preponderent negative, potrivit meteorologilor.

Politica