vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dumitru Barbu, încântat de explozia juniorilor la echipa mare

Directorul tehnic al centrului de copii şi juniori de la CSU Craiova şi antrenorul principal al echipei secunde au oferit declaraţii pentru site-ul oficial al clubului craiovean, după ce juniorii prezenţi în cantonamentul echipei din Malta au avut evoluţii de remarcat în amicale. Antrenorul Dumitru Barbu s-a declarat mândru de faptul că produsele pepinierei formaţiei craiovene dau roade şi pot reprezenta o variantă de luat în seamă în lotul echipei mari.

“Un sentiment de mândrie, de împlinire şi de credinţă în acelaşi timp că pe lângă aceştia şi alţi juniori ai Centrului de copii şi juniori vor reuşi, în curând, realizări asemănătoare. Personal mi-aş dori ca procentul de promovare al jucătorilor Centrului să fie la un moment dat asemănător cu cel al echipelor mari din Europa, unde până la 80% se integrează în fotbalul de înaltă performanţă”, a declarat Barbu.

După ce Screciu şi Petre aproape că şi-au câştigat un loc în lotul pregătit de Mulţescu, iar Alexandru Popescu şi Bîrzan impresionează prin evoluţiile lor, componentul lotului Elitelor U17, Jovan Markovic a reuşit să marcheze două goluri în ultimul amical al oltenilor din Malta şi să fie noua “vedetă” a juniorilor din echipa de seniori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Markovic este un jucător cu un simţ al porţii ieşit din comun. Să nu uităm că la nivelul Ligii Elitelor U17 a marcat de fiecare dată când a fost pe teren. Este golgheter la juniori. A marcat peste jumătate din golurile echipei şi îmi doresc să fie o soluţie în cel mai scurt timp pentru echipa mare. Are o personalitate puternică, o stăpânire de sine care-i permite să treacă foarte uşor peste febra de start şi de aceea nu mă miră că a reuşit o dublă în primul meci din Malta sub comanda lui Gheorghe Mulţescu”, l-a descris pe atacantul Markovic directorul tehnic al centrului de copii şi juniori.

Îşi doreşte o “La Masia” în Bănie

Tehnicianul Dumitru Barbu are planuri mari când vine vorba despre dezvoltarea centrului de copii şi juniori de la Craiova, spunând că obiectivul său principal este să creeze o academie puternică în Bănie, una care să fie recunoascută la nivel internaţional.

“Obiectivele personale se leagă de proiectele clubului şi vizează toate aspectele pe care le-am enumerat mai sus. În plus mi-aş dori să realizez atât cât poate fi posibil să am o comunicare eficientă cu sportivii şi părinţii acestora în ideea înţelegerii obiectivelor comune pe care le avem. Totodată, prin prisma calităţii informaţiilor teoretice şi practice transmise sportivilor de către corpul tehnic vreau ca, în cel mai scurt timp, Centrul de copii şi juniori al Craiovei să devină o Academie puternică, recunoscută la nivel internaţional”, a afirmat Barbu, care a vorbit şi despre stadiul actual al pregătirii de iarnă în rândul grupelor de juniori.

“Deşi vremea nu este prielnică derulării în condiţii optime a activităţii, sportivii noştri răspund cu interes programelor ştiinţifice, teoretice şi metodice care li se aplică. Ne dorim să punem bazele unei pregătiri fizice şi tehnico-tactice care să ne permită să obţinem măcar un titlu de campioană la nivel naţional, dar aspectul principal este acela de a forma jucători polivalenţi, care să intre în vizorul echipei mari”.

Al doilea amical, câştigat în Malta

Seniorii pregătiţi de Gigi Mulţescu s-au impus, miercuri seara, în testul susţinut cu echipa din prima ligă malteză FC Hibernians. Craiovenii au câştigat întâlnirea cu scorul de 3-1, prin golul reuşit de Băluţă şi dubla juniorului Markovic, toate trei concretizate până la finalul primei reprize. Echipa din Malta a marcat înspre sfârşitul partidei golul de onoare. Antrenorul Craiovei a introdus din primul minut următoarea formulă:Vlad – Dimitrov, Acka, Kelic, Briceag, Mateiu, Zlatinski, Ivan, Bancu, Băluţă, Măzărache. Pe parcursul jocului au mai intrat Markovic (25), Popescu şi Screciu (46), Rocha, Madson, Petre, Bîrzan, Gustavo, Popov, Barthe (62), Popescu şi Manea (75). În programul iniţial, următorul amical al echipei craiovene în Malta ar fi trebuit să fie miercurea viitoare, contra lui RZ Pellets WAC, dar oficialii olteni au mai strecurat în program un test în această sâmbătă. CSU Craiova urmează să întâlnească în weekend formaţia din liga a doua elveţiană, FC Winterthur.

 

Politica