joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Educaţiei doreşte realizarea unei legi a manualelor

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat că doreşte realizarea unei legi a manualelor, aceasta urmând să înlăture problemele cu care se confruntă învăţământul românesc în ceea ce priveşte întârzierea apariţiei cărţilor pe băncile şcolilor.

Pavel Năstase a precizat că tot demersul va fi transparent şi va debloca situaţia manualelor. Referindu-se la manualele digitale, ministrul Educaţiei a spus că acestea ajută elevul, dar ele nu pot înlocui profesorii.

„Este o problemă foarte importantă pe care eu şi echipa de conducere a ministerului dorim să o rezolvăm. Aici vom face o analiză pe ciclul acesta, plecând de la curriculă până la distribuţia manualelor, foarte rapid, împreună cu unităţile care sunt implicate din partea Ministerului Educaţiei Naţionale şi încercăm să eliminăm acei timpi morţi care generează întârzierea apariţiei lor. Toată lumea ştie foarte bine că legea achiziţiilor publice generează, nu numai pentru manuale, pentru foarte multe utilităţi şi cerinţe care vin nu numai în domeniul învăţământului, foarte mari probleme. Noi avem în vedere realizarea unei legi a manualelor, lege care să preia acest ciclul de producţie a manualelor şcolare, să le scoată din sfera achiziţiilor publice, să fie considerată ca o achiziţie specială, astfel încât, în mod transparent evident şi în mod competitiv nu a nominalizat anumite companii care să se ocupe de această producţie, să putem să deblocăm situaţia în care ne găsim. Personal vă spun sincer că o consider ca prioritatea numărul unu ca problemă, ca gravitate şi ca responsabilitate a noastră de a o rezolva”, a precizat Pavel Năstase.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica