joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Indemnizaţia pentru creşterea copilului se majorează

Veste bună pentru părinţi. Indemnizaţia minimă pentru creşterea copilului va fi majorată de la 1 februarie, după ce Guvernul a decis creşterea salariului minim pe economie de la 1.250 la 1.450 de lei . Mămicile vor primi astfel aproape 170 de lei în plus. Valoarea minimă a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului este de 85% din media veniturilor nete realizate în 12 luni, consecutive sau nu, lucrate în decursul ultimilor doi ani de dinaintea naşterii copilului, potrivit OUG nr. 111/2010.

Concret, începând din februarie, nicio indemnizaţie de creştere a copilului nu va putea fi mai mică de 1.232,50 lei (85% din 1.450 de lei), iar celelalte indemnizaţii vor creşte proporţional.

Beneficiarul concediului pentru creşterea copilului şi, implicit, al indemnizaţiei poate fi oricare dintre cei doi părinţi, condiţia fiind ca solicitantul să fi obţinut venituri impozabile timp de minimum 12 luni în ultimii doi ani anteriori naşterii copilului. Începând cu jumătatea anului trecut, durata concediului pentru creşterea copilului este unică (doi ani), anterior fiind posibilă şi alegerea unui concediu de doar un an.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica