Caracalul nu scapă de penitenciar

Home Eveniment Caracalul nu scapă de penitenciar
Caracalul nu scapă de penitenciar

Deşi fostul ministru al Justiţiei declara, anul trecut, că proiectul privind construcţia unui penitenciar la Caracal a fost oprit pentru că se afla prea aproape de baza militară de la Deveselu, noul ministru de resort spune că penitenciarul va fi realizat.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, marţi, în exclusivitate pentru Gazeta Nouă, că proiectul privind construirea unui penitenciar lângă municipiul Caracal va fi implementat. „Da! În mod sigur, penitenciarul de la Caracal se va face”,  a precizat ministrul Justiţiei, Florin Iordache pentru Gazeta Nouă, neoferind însă şi alte detalii.

În 19 august 2015, Guvernul a autorizat Ministerul Justiţiei să efectueze cheltuieli pentru achiziţia de studii de prefezabilitate destinate construirii a două penitenciare în comuna prahoveană Berceni şi în municipiul Caracal din judeţul Olt.

Potrivit unui comunicat al Executivului dat la acea dată, decizia a fost luată în cadrul şedinţei de guvern, fondurile necesare achiziţiei celor două studii, în valoare de un milion de lei, fiind suportate din bugetul aprobat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din sumele alocate prin Hotărârea de Guvern 196/2015. Banii urma se distribui în mod egal pentru achiziţia celor două studii.