sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lotul lui Stoican a aterizat în Turcia

Echipa gorjeană a decolat, aseară, cu 24 de jucători în cantonamentul din Antalya, unde se va pregăti timp de 2 săptămâni

Faţă de lotul utilizat în prima parte a sezonului, doar veteranul Stanca şi 8 jucători sub 22 de ani, majoritatea cu apariţii sporadice în Liga I, se mai regăsesc la Pandurii. Au fost aduşi în schimb o serie de jucători din ligile inferioare, doi dintre ei revenind după împrumuturile de la divizionara secundă ASU Poli Timişoara. Din Liga I au sosit doar Surugiu, care a bifat numai 51 de minute, în 5 etape, pentru CSU Craiova, Cornel Ene (40 minute, în 4 etape) şi Hamed (131 minute în 3 etape, pentru ASA Tg.Mureş). Toţi vor evolua în cele 5 amicale din Antalya, primele fiind cu ruşii de la Anji Mahacikala şi Krylia Sovetov Samara. Astfel, lotul condus de antrenorii Flavius Stoican, Valentin David şi Dorian Gugu îi cuprinde pe: Răzvan Stanca (utilizat de Pandurii în 10 etape, timp de 900 minute), Răzvan Negrilă (0 jocuri în Liga I, 1 în Cupa României), Adelin Pîrcălabu (10 j / 610 min), Cătălin Hlistei (7 j / 415 min), Denis Brînzan (5 j / 203 min), Gabriel Dodoi ( 3 j – 92 min), Ionuţ Trocan (2 j / 89 min), Ionuţ David (1 j / 90 min ), Laurenţiu Tudor (1 joc / 90 min ), Erico da Silva (revenire Brazilia), Daniel Mărgărit (revine după împrumutul la ASU Poli Timişoara), Bogdan Dănăricu (revenire după împrumutul la ASU Poli Timişoara), Olivian Surugiu (CSU Craiova), Cornel Ene (CFR Cluj), Dragoş Firţulescu (CSM Râmnicu Vâlcea), Sorin Buşu (CSM Rm.Vâlcea), Daniel Stana (CSM Rm.Vâlcea), Paul Păcurar (Luceafărul Oradea),Florin Ilie (Luceafărul Oradea), Yasin Hamed (ASA Tg.Mureş), Cosmin Mihai (Unirea Târlungeni), Ionuţ Zaina (Unirea Târlungeni), Daniel Popescu (Metalurgistul Cugir) şi Ionuţ Tătaru (FC Hermanstadt Sibiu). Ultimii doi au mai evoluat în trecut la Pandurii. Nigerianul Nwabueze Samson (CSM Rm. Vâlcea) se va alătura şi el echipei gorjene, după ce va obţine viza de intrare în Turcia. În cele 4 zile de la instalarea sa pe banca pandurilor, Stoican a urmărit 45 de jucători, o parte dintre ei fiind aduşi în probe.

Piţian a părăsit Pandurii, după 14 ani

Policlinica Buna Vestire Craiova

În lotul deplasat în Antalya nu s-a regăsit Andrei Piţian, jucător care juca la Pandurii încă de la vârsta de 7 ani. Dorit şi de campioana Sloveniei, Olimpija Liublijana, jucătorul gorjean a preferat să semneze cu campioana României, Astra Giurgiu, după ce s-a consultat şi cu fostul său coechipier Cristian Săpunaru.

După 14 ani petrecuţi la Pandurii, am considerat că e momentul să plec. E un pas înainte în cariera mea şi sper să confirm încrederea acordată. Am ales Astra şi după discuţia avută cu Săpunaru. Îl apreciez foarte mult, atât ca om, cât şi ca jucător. Pandurii trece prin cea mai grea perioadă şi sper din suflet să nu se desfiinţeze la vară”, a spus mijlocaşul de 21 de ani.

În prima partea sezonului, Piţian a bifat 768 de minute, în 14 meciuri din campionat.

Stoican vrea severineni în tribune

Înainte să plece în Antalya, antrenorul Flavius Stoican a făcut apel la publicul severinean, pe care îl aşteaptă în număr mult mai mare în tribune, la jocurile de la malul Dunării. Cu doar 750 de spectatori / joc la meciurile disputate, în calitate de gazdă, pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, CS Pandurii Târgu Jiu a fost echipa din Liga I cu cea mai scăzută medie de susţinători, în prima parte a actualului sezon. Echipa gorjeană a jucat cu peste 5.000 de spectatori doar partidele cu CSU Craiova, Steaua şi Dinamo, însă publicul local a ţinut, de fiecare dată, cu adversarii. Restul jocurilor s-au disputat şi cu 100 de spectatori.

Mă mândresc că avem la Turnu Severin, oraşul meu natal, un stadion aşa frumos şi m-aş bucura ca lumea să vină în număr cât mai mare în tribune. Am fost la meciurile Pandurilor cu Dinamo şi Steaua, iar, spre surprinderea mea, severinenii ţineau cu adversarii, nu cu oltenii lor! Eu sunt tot oltean, sunt ambiţios şi aş vrea ca toţi oltenii mei să vină la stadion, să ne încurajeze pe noi. Avem atâta nevoie de ei. Această echipă are nevoie de sprijinul publicului”, a declarat Stoican.

 

Politica