joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gala FIFA/ Dublă pentru Ronaldo

Premiul pentru cel mai bun fotbalist al lumii în 2016 a fost cucerit de portughez, după ce în decembrie primise și Balonul de Aur.

 

Prefațând gala din acest început de an, FIFA și-a făcut bine temele la capitolul imagine, iar foste vedete ale fotbalului mondial au încins o miuță cu oficialii de la Zurich. Maradona, Trezeguet, Batistuta au fost doar unele din numele mari invitate de președintele FIFA, Gianni Infantino pentru a participa și a decerna trofeele din cadrul evenimentului care și-a desemnat superlativele anului trecut. De anul trecut forul mondial și France Football acordă separat din acest an premiile pentru cel mai bun jucător al anului, ziarul francez a rămas cu Balonul de Aur, în timp ce FIFA acordă FIFA World Player of the Year. La gala de luni seara marele trofeu i-a fost acordat tot lui Cristiano Ronaldo, la fel ca și Balonul de Aur 2016.

Cu siguranță a fost un an de vis pentru mine, un sezon extraordinar. Vreau să le mulțumesc colegilor mei de la Real Madrid și de la națională și bineînțeles antrenorilor. Sunt extrem de bucuros. Trofeul vorbește pentru mine. Îmi pare rău că nu sunt prezenți și cei de la Barcelona”, a fost înțepătura trimisă de Ronaldo către marii rivali.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Catalanii au refuzat să se prezinte la gala FIFA, decizie aspru criticată de presa iberică, dar și internațională. Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann și Lionel Messi au fost cei trei finaliști anunțați de FIFA pe 1 decembrie 2016, iar starul lui Real Madrid a avut câștig de cauză, așa cum era de așteptat după ce anul trecut a cucerit ambele trofee majore puse în joc la nivel internațional: Liga Campionilor și EURO 2016. Varianta feminină a trofeului i-a revenit pentru al doilea an la rând americancei Carli Loyd, care a triumfat în fața germancei Melanie Behringer și a braziliencei Marta Viera. Tot la această gală tehnicianul italian la campioanei en titre a Angliei, Leicester City, Claudio Ranieri a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului 2016, el devansându-i pe Fernando Santos selecționerul Portugaliei câștigător al Euro 2016 și pe Zinedine Zidane cel care a adus al 11-a Ligă a Campionilor în vitrina celor de la Real Madrid. Totodată, a fost aleasă și cel mai bun antrenor din fotbalul feminin în persoana Silviei Neid, tehnicianul naționalei Germaniei. FIFA a premiat și „11”-le din care fac parte 5 jucători de la Real Madrid, 4 de la Barcelona, unul de la Juventus și unul de la Bayern, și care se prezintă astfel: Manuel Neuer (Bayern Munchen) – Dani Alves (Juventus Torino), Gerard Pique (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo Vieira (Real Madrid) – Luka Modrici (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Andres Iniesta (FC Barcelona) – Lionel Messi (FC Barcelona), Luis Suarez (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Fanii Borussiei Dortmund și FC Liverpool, pentru spectacolul făcut la meciul din Europa League terminat cu victoria englezilor, 4-3, au câștigat trofeul pentru cei mai frumoși suporteri obținând 45, 92% din voturi fiind urmați de suporterii naționalei Islandei, revelația de la Euro 2016 cu 31, 37% și de cei ai grupării de primă ligă olandeză ADO Den Hagg cu 22, 71%. Premiul Fair-Play a mers la gruparea columbiană Atletico Nacional, care a cedat trofeul Copei Sudamericana celor de la Chapecoense după tragicul eveniment aviatic în care aproape toți oamenii clubului brazilian au decedat. Forul fotbalistic mondial l-a mai premiat pentru întreaga carieră pe jucătorul brazilian de futsal, Alessandro Rosa Viera, cunoscut ca Falcao. Totodată premiul „Ferenc Puskas” pentru cel mai frumos gol a fost câștigat de Mohd Faiz Subri. A fost votat de aproape 60% dintre participanți. Thailandezul i-a devansat pe brazilianul Marlone (Corinthians) și venezueleanca Daniuska Rodríguez.

Politica