marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi: Poliţiştii scoşi în stradă, la zăpadă

Poliţiştii din Mehedinţi nu vor sta cu mâinile în sân odată cu intrarea în vigoare a codului galben de zăpadă ci vor patrula pe străzi cu maşinile pentru prevenirea blocajelor şi fluidizarea traficului. Sunt anunţate peste 45 echipaje auto în acest sens. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de ninsori şi pe alocuri viscol pentru judeţul Mehedinţi, valabil până la ora 20. În acest sens, peste 45 de echipaje auto constituite din poliţişti rutieri şi ordine publică acţionează în permanenţă pentru prevenirea blocajelor şi fluidizarea traficului rutier, dar şi pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor de autovehicule să se deplaseze pe distanţe mari numai dacă este absolut necesar, să circule cu prudenţă, să reducă viteza de deplasare şi să evite manevrele riscante.Reamintim conducătorilor auto că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.  De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.Pentru neechiparea corespunzătoare a autovehiculelor, pe lţngă sancţiunea amenzii contravenţionale, se reţine, şi certificatul de înmatriculare.

Poliţiştii recomandă participanţilor la trafic:

Să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Săşi doteze autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.  Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire!

De asemenea, este bine să aibă în vehicul o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.
Să se informeze asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

Să evitate acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

Să utilizeze luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.


Să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor. 

În zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scăzute, să fie mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi.

De asemenea, recomandăm pietonilor să evite să circule pe partea carosabilă şi să folosească pentru traversare numai trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa.

Politica