joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severin: Primarul Marius Screciu nu măreşte birul

Un caldă alta rece! Cadoul edilului-şef de sărbători pentru severineni este nemărirea taxelor şi impozitelor pentru 2017. Pe de altă parte primarul Marius Screciu are în aceste zile mari bătăi de cap întrucât a mai apărut o nouă sursă de termoficare a Severinului care solicită prin reprezentanţii ei, să livreze căldură mult mai ieftină municipiului. Dealtfel puterea centralei pe păcură de la Halânga care livrează agent termic Severinului este mică şi nu face faţă tururor instalaţiilor din oraş. Din acest motiv locatarii blocurilor primesc doar căldură , nu şi apă caldă. Aşa că la robinete, oamenii au doar apă rece.

Primarul Severinului, Marius Screciu nu măreşte taxele şi impozitele pe anul viitor. Sârşitul de an a venit cu veşti bune pentru severineni care nu vor fi nevoiţi să bage mai adânc mâna în buzunar pentru a-şi plăti taxele şi impozitele datorate bugetului local. La propunerea primarului Marius Screciu, consilierii locali aprobat  ca taxele şi impozitele locale să rămână şi în 2017, neschimbate:„Taxele rămân la nivelul acestui an, am hotărât în Consiliu Local să nu le majorăm, mai sunt doar ajustări, acolo unde legea ne obligă să facem acest lucru. Am considerat că din punct de vedere economic judeţul Mehedinţi precum şi oraşul Drobtea Turnu Severin stă foarte rău şi dorim să dăm astfel o mână de ajutor atât celor care vor să investească, cât şi severinenilor lăsându-le ceva bani în buzunar, ”  a declarat primarul Severinului, Marius Screciu. 2017 este al patrulea an consecutiv în care taxele şi impozitele datorate de severineni nu se majorează şi sunt doar ajustări prevăzute în Codul Fiscal.

Căldura ieftină de la noua centrală, îi dă bătăi de cap primarului Screciu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Severinul are acum încă o sursă de căldură iar primăria dă din colţ în colţ şi nu ştie ce să facă. La sfârşitul toamnei pentru că lucrările la noua centrală termică pe gaz a oraşului erau departe de a fi gata primăria a mers pe repornirea pe păcură a temocentralei de la Halânga pentru încălzirea oraşului. Costurile pentru căldură sunt foarte mari şi în plus nu se poate livra nici apă caldă către populaţie. Acum e gata centrala modernă, pe gaz, cu costuri mult mai mici. Într-o astfel de situaţie primarul Marius Screciu şi consilierii locali au fost luaţi pe nepregătite şi nu ştiu ce să facă. Reprezentanţii societăţii Alfa Ground Solutions, firma care şi-a asumat lucrarea de construcţie a unei noi centrale pentru Drobeta Turnu Severin,   au anunţat că noul modul termic a fost pus parţial în funcţiune şi poate furniza gigacalorii la un preţ de 168 lei pentru fiecare gigacalorie consumată:  ,,Avem puşi în funcţiune o capacitate de 30 de megawaţi termici, la dispoziţia dumneavoastră, pentru a putea livra în sistemul de termoficare cantitatea pe care deja o avem pusă în funcţiune la preţul pe care deja l-am licitat de 168 lei“, a anunţat în cadrul şedinţei de consiliu local, Răzvan Rizea, reprezentantul Alfa Ground Solutions.Preţul de producţie este mult mai mic faţă de cel plătit la ora actuală de către primărie, căci, preţul de producţie al gigacaloriei produsă de Romag Termo este de aproximativ 450 lei. Primarul Marius Screciu, este sceptic cu privire la recepţionarea parţială a lucrărilor la noua centrală: ,,În acest moment, noi verificăm să vedem dacă din punct de vedere juridic, putem primi aceste gigacalorii, având în vedere că, această investiţie nu este terminată. Este într-adevăr un preţ mai bun, dar dacă acel contract nu ne permite, noi nu putem lua o decizie până nu vedem dacă un  punct de vedere juridic, să vedem dacă ne permite legea”  a declarat Marius Screciu, primarul municpiului Drobeta Turnu Severin. Noua centrală a municipiului Drobeta Turnu Severin ar trebui să fie gata la începutul lunii februarie, iar odată pusă în funcţiune, severinenii ar plăti unul dintre cele mai mici preţuri din ţară pentru gigacaloria consumată.

 

Politica