vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aleşii gorjeni şi-au primit certificatele doveditoare. Ponta a lipsit

Reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană (BECJ) nr. 20 au înmânat, duminică, parlamentarilor aleşi certificatele doveditoare care le atestă noua calitate de deputaţi sau senatori pentru mandatul 2016-2020, transmite Agerpres. În judeţul Gorj, în urma scrutinului din 11 decembrie, PSD a obţinut un mandat de senator (Florin Cârciumaru) şi patru de deputaţi (Victor Ponta, Mihai Weber, Alin Văcaru şi Elvira Şarapatin), ALDE cel de-al doilea mandat de senator (Iriza Scarlat), iar PNL cel de-al cincilea mandat de deputat (Dan Vâlceanu).
Preşedintele BECJ Gorj, Doina Săvulescu, a precizat, în cadrul şedinţei de înmânare a certificatelor, că le doreşte noilor aleşi sănătate pentru a-şi putea duce mandatele la final, dar şi pentru a ţine cont de promisiunile făcute electoratului.
Vă doresc sănătate ca să puteţi finaliza acest mandat şi îmi doresc să aveţi în vedere cetăţenii care v-au votat nu numai cu încredere, dar şi cu speranţa unui trai mai bun”, a spus Doina Săvulescu.
Preşedintele PSD Gorj şi primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat că va face tot ce va depinde de el pentru ca judeţul să fie bine reprezentat în Parlament.

Cârciumaru: „Nu ştiu de ce Victor Ponta nu a putut fi prezent”


Întrebat cum comentează faptul că Victor Ponta nu a fost prezent la înmânarea certificatelor de parlamentar, acesta a menţionat că nu cunoaşte motivele pentru care fostul premier nu a venit în Gorj, punctând că doar i s-a transmis să se documenteze dacă mandatul său poate fi ridicat de altcineva.
„În calitatea de senator pe care o am de astăzi, îi asigur pe toţi gorjenii că voi face tot ce depinde de mine ca judeţul să fie bine reprezentat acolo. Voi încerca ca, alături de parlamentarii PSD, să ne implicăm în problemele pe care le are judeţul, vom colabora şi cu ceilalţi parlamentari încât oamenii să nu regrete că ne-au dat votul şi ne-au trimis în Parlament. Nu ştiu de ce Victor Ponta nu a putut fi prezent.
Mi s-a transmis să ne documentăm dacă se poate ridica de altcineva, şi normal că, în calitate de preşedinte al organizaţiei, trebuia să ridic eu acest mandat”, a spus Florin Cârciumaru.
PSD Gorj a obţinut, la alegerile parlamentare, un procent de 54,09% la Camera Deputaţilor şi 51,44% la Senat. Potrivit BECJ Gorj, următorul partid clasat după PSD Gorj este PNL Gorj, cu 16,92% la Camera Deputaţilor şi 15,70% la Senat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica