joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parlamentarii de Dolj au primit certificatele de „aleși”

Cei 14 parlamentari de Dolj și-au primit, vineri, certificatele de „aleși”. Nu toți parlamentarii au fost prezenți însă la Prefectură pentru a-și prelua certificatele doveditoare ale alegerii lor. A lipsit Alexandra Presură, aleasă deputat din partea PSD.

Evenimentul de înmânare a cerificatelor doveditoare ale alegerii senatorilor şi deputaţilor cărora li s-au atribuit mandate la nivelul Circumscripţiei Electorale nr. 17 -judeţul Dolj a fost organizat în sala Video a Prefecturii Dolj și a început cu intonarea Imnului Național.

Aleșii au fost chemați, apoi, rând pe rând, să-și primească certificatele doveditoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, le-a atras atenția parlamentarilor că au fost aleși de locuitorii județului pe baza unor promisiuni pe care acum trebuie să le respecte.

Vă rugăm să rețineți că sunteți trimiși în Parlamentul României de către județul Dolj și sunt convins că dumneavoastră cunoașteți marile probleme cu care se confruntă județul nostru. Dorim, așa cum, de altfel, ați și declarat, să susțineți orice proiect care va face ca în județul Dolj să apară o investiție sau să existe o susținere pentru o anumită cauză”, a declarat Ion Prioteasa.

Vă doresc ca acest mandat să vă aducă dumneavoastră satisfacții și noi, cei din teritoriu, să simțim eforturile dumneavoastră în cel mai constructiv mod”, a spus și Simona Moise, subprefect al județului Dolj.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit și ne-au votat în această campanie electorală și le promitem că angajamentele pe care le-am făcut în campania electorală, programul electoral, oferta de guvernare, vor fi duse la îndeplinire. Toți cei care suntem de la PSD ne vom axa ca noul guvern să poată să pună în aplicare ceea ce noi am promis în campania electorală. Și vorbim și de chestiuni care privesc Codul Fiscal, care privesc bugetarii, zona de agricultură și de proiecte importante pentru județul Dolj precum spitalul regional, sistemul de irigații și autostrada. Sunt niște obiective cu care noi mergem la București, cu un guvern al nostru, și sperăm ca și cei care astăzi nu sunt sau nu or să fie la putere, să facă front comun alături de ceilalți parlamentari și să se lupte pentru cetățenii județului Dolj”, a declarat Claudiu Manda, președintele PSD Dolj.

La rândul său, Nicolae Giugea, președinte PNL Dolj a afirmat: „Eu zic că a fost o campanie mai liniștită față de cele de până acum. Nu s-au înregistrat evenimente deosebite la nivelul județului Dolj, nici nu am fi vrut să ne facem părtași la evenimente deosebite. Vreau să asigur cetățenii că vom fi părtași la tot ceea ce va fi bun

și constructiv pentru județul Dolj. Chiar dacă nu vom fi la guvernare vom susține proiectele pentru județul Dolj, indiferent cine la va promova”.

Senatorii judeţului Dolj:

1. Claudiu Manda (PSD)

2. Radu Preda (PSD)

3. Lavinia Craioveanu (PSD)

4. Mario Ovidiu Oprea (PNL)

Deputaţii judeţului Dolj:

1. Lia Olguţa Vasilescu (PSD)

2. Ion Călin (PSD)

3. Alina Tănăsescu (PSD)

4. Alexandra Presură (PSD)

5. Florinel Stancu (PSD)

6. Eliza Peţa (PSD)

7. Nicolae Giugea (PNL)

8. Ionuţ Stroe (PNL)

9. Ion Cupă (ALDE)

10. Adrian Claudiu Prisnel (USR)

 

Noul Parlament va fi convocat de Președintele Klaus Iohannis marți, iar miercuri ar urma să aibă loc consultări cu privire la noul guvern.

Politica