joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Exclusiv! Alina Bica, suspendată din funcția de avocat. Decizia, luată de Baroul Dolj

Baroul Dolj i-a suspendat Alinei Bica dreptul a profesa avocatura. Decizia a fost luată în ședința de joi a Consiliului Baroului Dolj.

„Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului din 8 decembrie s-a aflat si suspendarea dreptului doamnei Bica Alina de a mai exercita profesia de avocat, iar în urma votului s-a apreciat că sunt îndeplinite condițiile art 50 din Statut, dispunându-se în consecință suspendarea”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, av. Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj.

Conformt art.50 din Statutul profesiei de avocat, dreptul de a exercita profesia de avocat poate fi suspendat în cazul în care împotriva avocatului s-a pus în mişcare acţiunea penală sau s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de natură să aducă atingere prestigiului profesiei, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Suspendarea a mai fost pusă în discuţie în primăvara acestui an. La acea vreme însă, Alina Bica a făcut cerere de transfer la Baroul Bucureşti, cerere acceptată de Baroul Dolj. Baroul Bucureşti i-a respins, însă, cererea.

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului. În același dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit deciziei instanței supreme, scrie Agerpres, Alina Bica a fost condamnată la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârșirea unei infracțiuni de favorizarea făptuitorului și a fost achitată pentru două infracțiuni de abuz în serviciu și o alta de favorizarea făptuitorului. Din pedeapsa de 4 ani, se va scădea perioada în care Alina Bica a stat în arest preventiv, și anume din ianuarie până în 15 iunie 2015, arată sursa citatăDecizia nu este definitivă.

Politica