vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Recomandările polițiștilor pentru circulația în condiții de ceață

Având în vedere faptul că fenomenul de ceață este tot mai prezent în această perioadă, polițiștii rutieri recomanda tuturor participantilor la trafic sa respecte, cu strictete, regulile de circulatie, semnificatia indicatoarelor rutiere, sa adapteze permanent viteza la conditiile meteo si sa se informeze cu privire la conditiile meteo si tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

Totodata, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, conducatorii auto trebuie sa acorde o atentie deosebita condusului, pentru ca poarta, nu doar responsabilitatea sigurantei lor, ci si a calatorilor.
În aceste conditii, se recomanda sa adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si de trafic! Circulati cu viteza redusa atât în localitati, cât si în afara lor, mai ales când fenomenul cetii dense este asociat si cu un carosabil umed sau acoperit cu polei.
Pastrati o distanta de siguranta fata de autovehiculul care circula în fata! Circulati cu viteza redusa, pentru a putea frâna în conditii de siguranta! Tineti cont de faptul ca, în conditii de vizibilitate redusa, distantele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mentineti o distanta mai mare între masina dumneavoastra si cea din fata!
Conducatorii auto trebuie sa adopte o conduita preventiva pe toata durata deplasarii pe drumurile publice. Este necesar sa se ruleze cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum, iar fiecare manevra în trafic sa se faca numai dupa o temeinica asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzator si curatate periodic, pentru a asigurarea celei mai bune vizibilitati.
Pentru o calatorie sigura si pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie, sfatuim conducatorii auto sa se intereseze cu privire la conditiile de deplasare existente pe traseul pe care urmeaza sa îl parcurga.
Utilizati luminile de întâlnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata în cazul aparitiei acestui fenomen pentru a reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers.
De asemenea, în cazul ramânerii în pana, triunghiurile de presemnalizare trebuie amplasate la o distanta mult mai mare fata de autovehicul, decât în conditii normale.
Conducatorii auto începatori ar trebui sa evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în conditii de drum alunecos, conditii de ceata densa, pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii în evenimente rutiere nedorite.
Nu consumati alcool si nu conduceti daca simtiti ca sunteti obositi!
Pietonii sunt rugati sa circule numai pe trotuare, traversarea strazii sa o faca pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric si numai dupa ce sunt siguri ca intentia lor de a traversa a fost observata de catre soferi.

IPJ Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica