joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consiliera OIR-POSDRU condamnată la închisoare cu suspendare pentru luare de mită are noi probleme cu legea

Condamnată definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, Aitana Dalina Bogdan, fostă consilieră în cadrul Organismului Intermediar POSDRU – Regiunea Sud-Vest Oltenia, are acum probleme cu Agenţia Naţională de Integritate, care a găsit-o incompatibilă.

Inspectorii de integritate susţin că Aitana Dalina Bogdan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 iulie 2013 – 26 ianuarie 2015, întrucât a deţinut simultan calitatea de funcţionar public în cadrul Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial ”Dezvoltarea Resurselor Umane” – Regiunea Sud-Vest Oltenia şi funcţia de consultant în management/consilier juridic în cadrul Topges Consulting S.R.L. Legea 161/2003 prevede că funcţionarii publici nu pot exercita funcţii în alte domenii de activitate în sectorul privat.

În ianuarie 2015, Curtea de Apel Craiova a condamnat-o definitiv pe Aitana Dalina Bogdan, pe atunci consilieră din cadrul OIR – POSDRU – Regiunea Sud-Vest Oltenia, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Femeia a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Craiova pentru că a cerut 512.425,08 lei, mai exact un procent de 10%, de la reprezentanţii unor firme ca să le avizeze favorabil cererile de finanţare.

În rechizitoriul întocmit la finalizarea cercetărilor, procurorii DNA Craiova au reţinut faptul că, „în cursul lunii februarie 2013, inculpata Bogdan Aitana Dalina, în calitate de consilier asistent la Compartimentul Verificare Proiecte Finanţate din cadrul OIR – POSDRU – Regiunea Sud-Vest Oltenia, a pretins, cu titlu de mită, de la reprezentanţii unor societăţi comerciale beneficiare de fonduri europene, prin intermediul managerilor de proiect (denunţători în cauză), suma totală de 512.425,08 lei (echivalentul a 116.869,54 euro), reprezentând, în general, 10% din valoarea cererilor de rambursare. Banii au fost pretinşi pentru a aviza favorabil şi cu celeritate cererile de rambursare aferente proiectelor pe care inculpata le monitoriza în exercitarea atribuţiilor de serviciu”, după cum se arată în comunicatul remis de procurorii DNA Craiova la momentul respectiv.

 

Politica