joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Continuă tensiunile la Filarmonica „Oltenia”. Se cere demisia „trinomului” Ungureanu-Călugăru-Nedelcu

Circa 50 de angajați ai Filarmonicii „Oltenia” au protestat, marți, în holul instituției, împotriva a ceea ce aceștia numesc „trinomul” format din directorul artistic, Mihai Ungureanu, șefa Biroului Personal, Nina Călugăru, și șefa Biroului Organizare, Mihaela Nedelcu. Angajații filarmonicii cer demisia celor trei și îi acuză pe aceștia de presiuni, amenințări și intimidări. Mai mult decât atât, pentru că mare parte a lor sunt artiști care au nevoie de liniște pentru a-și putea desfășura activitatea, aceștia spun că cele trei persoane vizate perturbă atmosfera din cadrul instituției și creează o stare de neliniște constantă.

Victoria Săceanu, membru în cadrul corului, a explicat și ea că s-a aflat într-o situație destul de neplăcută din cauza celor întâmplate aici.

Am avut un proces pentru că domnul Mihai Ungureanu a catadicsit să ne facă evaluare la evaluare. Luasem nota 5 și după aceea mi-a dat 4,71 și asta însemna 300 de lei mai puțin la salariul lunar pentru că așa a vrut dumnealui în luna mai. Eu am dat în judecată instituția, iar doamna Nina (Călugăru – n.r.) mi-a spus „puteți să faceți orice că vom interveni cu toate relațiile noastre și eu vă asigur că nu veți câștiga acest proces”. După cinci ani – atât a durat, pentru că nu voiau să dea actele către justiție, până când li s-a spus că li se dă 500 de lei amendă dacă nu trimit actele -, atunci a catadicsit, a trimis actele și mi s-a dat câștig de cauză, am câștigat procesul și am luat toți banii până în acest moment. Dar am fost amenințată să termin cu aceste procese pentru că ei vor face tot ce vor considera ei și au relații atât de mari încât nu vom câștiga absolut nimic niciunul. Am fost mai mulți colegi care am dat în judecată atunci și bineînțeles că toți am câștigat, pentru că se constatase că s-a făcut o nedreptate”, a povestit și Victoria Săceanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Detalii în ediția tipărită de miercuri a cotidianului regional „Jurnalul Olteniei”

Politica