vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a aprins Bănia!

foto-p-8Mii de craioveni curioşi au venit, joi seara, în Piaţa „Fraţii Buzeşti” din Centrul Istoric al municipiului, pentru a participa la aprinderea iluminatului festiv de iarnă. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a aprins, împreună cu fiul său, beculeţele la a căror montare se lucrează încă de la finele lunii septembrie. Costurile iluminatului festiv sunt incluse, prin contract, în atribuţiile firmei care are în concesiune serviciul iluminatului public din Craiova. Odată cu acest eveniment, în paralel, în Piaţa „Mihai Viteazu” s-a deschis oficial şi târgul de Crăciun.

Imediat după aprinderea beculeţelor, cei prezenţi nu au plecat, ci au rămas în Piaţa „Fraţii Buzeşti” din Centrul Istoric, la concertul de deschidere al Festivalului Internaţional „Adrian Păunescu”. Acesta a fost susţinut de nume sonore din folk-ul românesc: Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, George Nicolescu, Emeric Imre, Magda Puskas + Rareş Suciu, Cristian Buică, Walter Ghicolescu, Vanghele Gogu, Mădălina Amon + Generaţia Folk, Vasile Mardare, Valentin Moldovan, Andrei Păunescu + Totuşi.

Festivalul va continua atât astăzi, cât şi sâmbătă. Astăzi, de la ora 19:00, Tudor Gheorghe va susţine concertul „Declaraţie de dragoste”, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, iar sâmbătă, de la ora 11:00, va avea loc Simpozionul literar „Adrian Păunescu – poetul şi omul cetăţii”. Ziua va continua cu un recital de poezie marca de Horaţiu Mălăele, de la ora 18:00, iar în încheierea festivalului, de la ora 19:00, Nicu Alifantis & FRAGIL vor susţine un concert. Toate cele trei evenimente de sâmbătă vor avea loc la Filarmonica „Oltenia”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica