joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

1 Decembrie, la Târgu Jiu

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită, joi, şi în municipiul Târgu Jiu. O serie de manifestări dedicate acestei zile au fost organizate în Piaţa Prefecturii, la acestea luând parte cetăţeni, cadre militare, dar şi oficialităţi ale judeţului, care au rostit alocuţiuni evocatoare.

Au avut loc şi ceremonii de depunere de coroane la Musoleul Ecaterinei Teodoroiu, dar şi un moment artistic susţinut de Ansamblul Profesionist ”Doina Gorjului”.

Ziua Naţională, sărbătorită şi la spital

Policlinica Buna Vestire Craiova

De Ziua Naţională a României, pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu au avut parte de un meniu special. Gorjenii aflaţi în spital au primit fasole şi cârnaţi, însă, numai cei care nu au restricţii alimentare s-au putut bucura de meniul tradiţional.

Îmbulzeală la fasole cu cârnaţi

Meniul special a fost servit şi de gorjenii care au luat parte la masa festivă organizată de autorităţile locale din Târgu Jiu cu ocazia zilei de 1 Decembrie, acestora fiindu-le împărţite 2.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, dar şi vin fiert şi murături. De asemenea, după încheierea festivităţilor din centrul oraşului, târgujienii s-au grăbit să ajungă la un restaurant unde au primit mâncarea tradiţională. Ca în fiecare an, aceştia s-au îmbulzit pentru a prinde o porţie de mâncare.

Victor Ponta, printre gorjeni

Fostul premier Victor Ponta a participat, joi, alături de târgujieni, la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Aflat în campanie electorală, Ponta a făcut o baie de mulţime, la restaurantul din centrul oraşului, unde au fost servite şi porţiile de fasole cu cârnaţi pentru cetăţeni.

S-a deschis şi Târgul de Crăciun

Gorjenii au încă un motiv de sărbătoare. Circa 35 de meşteri populari şi comercianţi îi vor întâmpina cu turtă dulce, costume populare, icoane şi decoraţiuni specifice sărbătorilor, la Târgul de Crăciun, care s-a deschis, joi, în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu. Astfel, cei care vor dori să cumpere produse tradiţionale, sau sunt în căutarea unui cadou pentru cei dragi, vor putea vizita Târgul de Crăciun.

 

Politica