vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi: Primul candidat PRU pentru Senat a murit subit

Renumitul şi carismaticul profesor Constantin Stana, om de cultură, publicist, profesor, gazetar şi aprig apărător al valorilor autentice româneşti, un naţionalist autentic, candidat al Partidului România Unită Mehedinţi pentru Senatul României, a încetat din viaţă, luni după amiază, ca urmare a unui infarct.

Candidatul Organizaţiei Judeţene Mehedinţi a Partidului România Unită aflat primul pe lista pentru Senat la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 a decedat subit în urma unui infarct miocardic. În pofida intervenţiilor de urgenţă a medicilor de la Spitalul de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin nu s-a mai putut face nimic. În cauză este vorba de profesorul de limba română, Constantin Stana, care a încetat din viaţă la vârsta de 68 de ani. Născut la 27.03.1948, în comuna Pârşcoveni. din judeţul Olt, după absolvirea studiilor, Constatin Stana a devenit unul dintre dascălii de excepţie ai şcolii mehedinţene. A fost un orator desăvârşit şi un mare iubitor al limbii române, pe care a împărtăşit-o cu abnegaţie atâtor generaţii de elevi, pe care i-a îndrumat pe calea cunoaşterii. Aprig apărător al valorilor autentice româneşti, ultimele momente din viaţă şi le-a dedicat unui proiect politic nou în care a crezut cu tărie, căci partidul promova ce i-a fost mai drag lui Stana-naţionalismul şi valorile autentice româneşti. Excelent orator profesorul Constantin Stana care avea o vorbă: ,,În Mehedinţi trăiesc două categorii de oameni. Unii care îl cunosc pe Constantin Stana şi alţii care îl recunosc!”.

Comunicat PRU Mehedinţi : ,,Am pierdut un mentor unic”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cunoscut ca un om care s-a implicat fervent în viaţa oraşului, nu numai în şcoală, dar şi prin numeroasele opinii exprimate în articolele pe care le-a publicat de-a lungul vieţii în publicaţii prestigioase din Mehedinţi, Constatntin Stana a fost şi una dintre personalităţile marcante ale acestui judeţ.

Retras la pensie în urmă nu cu foarte mulţi ani, dar profund nemulţumit de starea naţiunii pe care a iubit-o atât de mult şi mânat de o imensă dorinţă de schimbare a societăţii româneşti, profesorul Constantin Stana a decis în de curând să se implice activ şi în viaţa politică a judeţului Mehedinţi, candidând alături de echipa PRU la un loc pentru un mandat de Senator al României.

,,Cu personalitatea de excepţie cu care a fost înzestrat, în scurta perioadă în care ne-a fost aproape, profesorul Constantin Stana a fost unul dintre cei mai activi membri ai Partidului România Unită, dar mai ales un mentor unic al echipei de campanie. Din nefericire, această plecare fulgerătoare şi mult prea prematură dintre noi i-a luat însă poate şansa de a intra în istorie, ca unul dintre cei mai prolifici politicieni ai judeţului Mehedinţi. Dispariţia lui Constantin Stana aduce Partidului România Unită, generaţiilor pe care reputatul dascăl le-a îndrumat în tainele cunoaşterii, prietenilor, dar şi celor care l-au cunsoscut, stimat, iubit şi preţuit o pierdere imensă. Veţi rămâne etern în amintirea noastră, domnule profesor! Dumnezeu să-l odihnească în pace şi cele mai sincere condoleanţe familiei îndoliate!”,a transmis Organizaţia Mehedinţi a Partidului România Unită.

Politica