vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce se întâmplă cu programul „Cornul şi laptele” în Dolj?

 

Consiliul Judeţean Dolj a publicat, pe site-ul propriu, pentru a fi prezentată consilierilor judeţeni, o informare cerută de o parte a acestora, mai exact cei din opoziţie, privind achiziţiile de corn, lapte şi mere pentru anul şcolar 2016-2017. Acestea nu au fost încă atribuite, cele pentru corn şi lapte fiind scoase la licitaţie la sfârşitul lunii august, respectiv începutul lunii decembrie. În ceea ce priveşte licitaţia pentru mere, aceasta aşteaptă aprobarea documentaţiei de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

Preşcolarii şi elevii nu şi-au primit încă laptele şi cornul, dar nici merele care ar fi trebuit să înceapă să fie distribuite de la începutul anului şcolar. Consiliul Judeţean Dolj a scos la licitaţie, în data de 1 septembrie, contractul pentru furnizarea de produse lactate pentru copiii din învăţământul primar şi gimnazial, de stat şi privat, dar şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore. Contractul pentru această licitaţie ar urma să fie semnat, conform informării, în data de 28 noiembrie.

În Sistemul Electronic de Achiziţii Publice este menţionat că valoarea totală estimată a contractului este de 7.623.505,50 lei fără TVA, valoarea maximă/unitate de produs fiind de 0,75 lei/beneficiar/zi fără TVA. Numărul total de preşcolari şi elevi care ar urma să primească laptele este de 60.146. La această licitaţie, s-au înscris doi ofertanţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Contractul pentru corn se semnează după expirarea termenului legal de contestaţii

În ceea ce priveşte licitaţia pentru produse de panificaţie, licitaţia a fost lansată în data de 26 august. Conform informării, licitaţia a fost contestată. „În evaluarea documentelor susţinerii Documentaţiei UAE (Document Unic de Achiziţie European), transmise către potenţialul câştigător. Se aşteaptă Decizia motivată a CNSC (Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor – n.r.) la contestaţia formulată de un ofertant. Raport procedură, comunicări privind rezultatul procedurii. Contractul se semnează după expirarea termenului legal de contestaţii”, au notat reprezentanţii CJ Dolj. Valoarea totală estimată a acestui contract este de 3.252.695,68 de lei, iar valoarea maximă pe produs este de 0,32 de lei fără TVA. Cantitatea totală estimată de produse de panificaţie ce urmează a fi livrate este de 10.164.674. Cinci ofertaţi s-au înscris la această licitaţie.

Documentaţia licitaţiei pentru merele pe care urmează să le primească preşcolarii şi elevii, conform datelor prezentate, aşteaptă validarea de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice. Mai mult, aceasta ar fi fost „repusă în SEAP din 17 noiembrie 2016”.

Politica