vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alro Slatina, profit de 94 milioane lei

Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (exceptând Rusia şi Peninsula Scandinavă) a înregistrat un profit net ajustat de 94 de milioane de lei, în primele nouă luni din 2016, comparativ cu 145 milioane de lei, profit net ajustat înregistrat în perioada similară din 2015, iar cifra de afaceri a Companiei a fost de 1,58 de miliarde de lei, comparativ cu 1,77 miliarde de lei în T1-T3 2015, se arată într-un comunicat de presă al Alro.

„Rezultatele financiare ale Alro pentru primele nouă luni ale acestui an reprezintă încă o dovadă a stabilităţii afacerii şi strategiei noastre, care ne permite să rămânem profitabili într-o industrie volatilă. Am continuat să ne concentrăm pe creşterea calităţii produselor noastre şi a mixului de producţie, implementând, în acelaşi timp, măsuri de reducere a costurilor totale. Mai mult decât atât, odată ce taxarea distorsionată a energiei electrice a fost eliminată, ne-am putut îndrepta eforturile în direcţia îmbunătăţirii tehnologiei, vizând noi pieţe de desfacere pentru producţia noastră„, a declarat Marian Năstase, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro.

De asemenea, în 2016, Airbus, producător major de aeronave, a selecţionat Alro ca furnizor de aluminiu. Acordul a fost încheiat pe o perioadă de mai mulţi ani, începând cu 2017. Conform termenilor contractuali, Alro va furniza produse laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alro deţine certificarea de performanţă NADCAP (Programul naţional de acreditare a contractorilor din domeniul industriei aerospaţiale şi al industriei de apărare – eng. National Aerospace and Defence Contractors Accreditation Programme) pentru conformitatea cu cerinţele industriei aerospaţiale. Această certificare a fost acordată de către Consiliul managerial al NADCAP, în conformitate cu Standardul Aerospaţial SAE, AS 70003, ca urmare a testării aliajelor de aluminiu produse la Slatina, în ceea ce priveşte tratamentul termic, măsurarea conductivităţii, testarea la tracţiune, duritate, şi metalografie.

Date financiare şi operaţionale

Cifră de afaceri de 1,58 miliarde de lei, faţă de 1,77 miliarde de lei în T1-T3 2015.

Creştere a volumului de vânzări cu 4%.

Producţia de aluminiu primar de 205.400 tone, comparativ cu 203.100 tone.

Producţia de aluminiu procesat de 57.500 tone, faţă de 59.800 tone

 

Politica