vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sportivii acuzaţi de proxenetism, achitaţi definitiv

 

Curtea de Apel Craiova a soluţionat apelul declarat de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împotriva sentinţei prin care în februarie 2015 fostul luptător de  K1 craiovean Florin Boboc  şi Marian Corneliu Şerban, vicepreşedinte al Asociaţiei «Respect Gym» Craiova, au fost achitaţi. Cei doi au fost trimiși în judecată  de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova în 2013, fiind acuzaţi că  au racolat  şi dus peste 200 de tineri  şi chiar minori „la produs” în Germania. După  ce au fost trimişi în judecată  la Judecătoria Craiova, dosarul a ajuns la Tribunalul Dolj, instanţă  care, în februarie 2015, i-a achitat pe cei doi inculpaţi. La sfârșitul săptămânii trecute Curtea de Apel Craiova a respins, ca nefondat, apelul procurorilor, astfel că cei doi sunt definitiv achitaţi.

Reamintim că, în martie 2013, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, anunţau că, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (B.C.C.O.) Craiova, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din cetăţeni români şi germani, ce acţiona pe relaţia România – Germania, în scopul săvârşirii infracţiunilor de  proxenetism în formă agravată şi trafic de minori. În acest scop, la data  de 14 martie 2013, au fost efectuate un număr de 10 percheziţii domiciliare în municipiul Craiova (8) şi în judeţul Dolj (2) la locuinţele membrilor grupării.

În fapt, s-a reţinut că, începând cu anul 2009, învinuiţii Boboc Florin, Şerban Marian Corneliu şi Begiu Vasilică, sportivi legitimaţi la un club din municipiul Craiova, practicanţi ai sporturilor de contact (box şi K1), au racolat şi transportat în Germania, exclusiv persoane de sex masculin, în scopul întreţinerii de relaţii sexuale, contracost, cu cetăţeni  germani, precum  şi în vederea realizării şi difuzării unor materiale pornografice explicite. Din verificările efectuate până la această dată, se estimează că numărul persoanelor racolate şi exploatate sexual este de peste 200, parte dintre acestea fiind minore. În urma analizării tranzacţiilor financiare efectuate în perioada 2009 – 2011 de către învinuiţi, a rezultat faptul că beneficiul activităţii infracţionale a fost de aproximativ 150.000 USD”, comunicau la momentul respectiv procurorii DIICOT – Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În jur de 50 de persoane au fost duse la audieri, rând pe rând. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul  BCCO Bucureşti, BCCO Piteşti, SCCO Olt, SCCO Mehedinţi şi lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Dolj – SPIR, cu suportul de specialitate al SRI Dolj.
Pe 15 martie 2013, magistraţii Judecătoriei Craiova au admis propunerea procurorilor DIICOT Craiova şi au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Florin Boboc şi a lui Marian Corneliu Şerban, pentru constituire de grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de minori, după mai multe luni petrecute în spatele gratiilor, cei doi fiind eliberaţi.

În ianuarie 2014 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care cei doi au fost trimişi în judecată, însă o lună mai târziu instanţa a luat decizia declinării dosarului la Tribunalul Dolj, instanţă unde cauza s-a înregistrat pe 15 aprilie 2014 sub aspectul comiterii infracţiunilor de iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. Anul trecut, pe 25 februarie 2015, Tribunalul Dolj a pronunţat sentinţa, ambii inculpaţi fiind achitaţi de infracţiunile reţinute în sarcina lor. Hotărârea nefiind definitivă, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au declarat apel, care s-a înregistrat pe 27 aprilie 2015 la Curtea de Apel Craiova.

La sfârșitul săptămânii trecute, mai exact joi, 17 noiembrie a.c., magistraţii Curţii de Apel Craiova au pronunţat soluţia în dosar. Cei doi inculpaţi au fost achitaţi definitiv, întrucât instanţa a respins apelul procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova:  „Respinge apelul ca nefondat. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, după cum se arată în încheierea de ședinţă a instanţei.

 

Politica