vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Căruțașii, obligați să își facă R.C.A

Căruțele care circulă pe drumurile din România vor trebui să încheie asigurarea R.C.A., asta după ce autoritățile vor pune în aplicare prevederile Ordonanței de Urgență 54/2016 privind RCA. Informația a fost prezentată în exclusivitate de profit.ro și a fost preluată de mass media națională.

S-a ajuns la această situație după ce definiția termenul de “vehicul”, dar și paragrafele care defineau obligativitatea asigurării au fost modificate.

Mai exact, la articolul 2, OUG definește vehiculul ca fiind “ mijloc de transport cu sau fără propulsie proprie, destinat deplasării pe uscat, inclusiv orice tip de remorcă, indiferent dacă este cuplată sau nu, cu excepția celor care se deplasează pe șine, bicicletelor sau vehiculelor cu tracțiune animală, pentru care nu există obligația legală de înmatriculare sau înregistrare”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În România, proprietarii căruțelor sunt obligați să își înregistreze căruța la Primăria comunei de care aparțin, plătind pentru aceasta și o taxă anuală. Așadar, potrivit definiției din OUG, căruțele sunt înregistrate, deci nu sunt excluse din categoria “vehiculelor”.

 

 

Politica