joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Epidemie de varicelă în Gorj

70 de copii, de la o şcoală şi două grădiniţe din Gorj, s-au îmbolnăvit de varicelă după ce boala contagioasă a fost răspândită de doi fraţi din Târgu Cărbuneşti.

Primul focar de varicelă a fost depistat în luna octombrie, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Copiilor”, din Târgu Jiu, unde au fost identificate şase cazuri.

La scurt timp, alţi 47 de copii de la grădiniţa cu program prelungit şi Şcoala Gimnazială „George Uscătescu”, din oraşul învecinat Târgu Cărbuneşti, s-au îmbolnăvit, iar 25 dintre ei sunt izolaţi, în prezent.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Au fost două focare, unul în Târgu Jiu, la o grădiniţă, focar care practic s-a şi închis, din 31 octombrie nu au mai fost înregistrate cazuri. A fost vorba de şase cazuri. Este un alt focar în Târgu Cărbuneşti, aici au fost prinse grădiniţa şi şcoala din localitate, datorită faptului că doi fraţi, practic doi copii bolnavi, au fost trimişi de către părinţi la şcoală, respectiv la grădiniţă şi au reuşit să îmbolnăvească şi colegii din colectivităţile respective. La focarul din Târgu Cărbuneşti, din 600 de copii înregistraţi, 40 au făcut boala. Ei sunt monitorizaţi, deja au fost izolaţi la domiciliu, urmăriţi de medicul de familie, iar în colectivitate se face dezinfecţie zilnică, aerisire şi monitorizarea celorlalţi copii care au intrat în contact cu cei bolnavi”, a declarat pentru MEDIAFAX, Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Din cele 47 de cazuri mai sunt sub supraveghere 25, 22 de copii fiind de la şcoală, iar trei de la grădiniţă.

14 dintre copiii depistaţi cu varicelă sunt elevi în clasa a IV-a, 11 în clasa a VI-a şi patru în clasa a III-a.

Reprezentanţii DSP Gorj avertizează părinţii să nu mai trimită copii bolnavi la şcoală şi să atenţioneze profesorii atunci când există o problemă.

 

Politica