vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PMP Dolj propune alegătorilor o Românie Unită şi puternică

Unirea României cu Republica Moldova, o justiţie independentă, o infrastructură medicală modernă, dar şi apărarea şi protejarea valorilor materiale şi spirituale ale ţării, sunt câteva dintre obiectivele de ţară ale Partidului Mişcarea Populară (PMP), prezentate alegătorilor pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, obiective pe care vrea să le ducă la împlinire cu „oameni cu experienţă” pentru accelerarea dezvoltării ţării.

În judeţul Dolj, formaţiunea politică deschide listele de candidaturi pentru Senatul României şi Camera Deputaţilor cu Ion Toma şi Gheorghe Bică. Candidaturile acestora, dar şi ale celorlalţi candidaţi ai PMP, au fost lansate duminică, la Sala Palatului din Capitală.

Profesorul Gheorghe Bică, preşedinte al PMP Dolj, are un C.V., o experienţă bogată, experienţă pe care afirmă că vrea să o pună, în continuare, în slujba doljenilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este absolvent al Școlii Militare de ofiţeri activi a Ministerului de Interne, al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie “ Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti, specializarea Stiinţe juridice, dar şi al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Craiova, unde a devenit doctor în economie. De asemenea a obţinut titlul de doctor în drept la Academia de Poliţie „Al.I.Cuza”. În plus, a urmat cursuri de scurtă durată de specializare cu FBI, DEA, Secret Service (SUA), BKA (Germania), Interpol.

A fost inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie al judeţului Dolj, dar şi şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova.

În prezent este prorector al Universităţii „Spiru Haret” pentru calitate, politici şi strategii educaţionale, universitate în cadrul căreia şi predă. Totodată, profesorul Gheorghe Bică este de mai mulţi ani avocat şi mediator.

Vrem să îi convingem pe cei care încă nu s-au hotărât că putem, împreună, să dezvoltăm o strategie care să facă mai bine românilor. Avem o ţară frumoasă ai cărei cetăţeni merită o viaţă mai bună. Avem o echipă formată din oameni cu foarte mare experienţă, oameni care pot legifera în această ţară, care pot contribui la adoptarea unei legislaţii foarte clare care să aducă mai multă bunăstare în România”,  declară profesorul Gheorghe Bică.

Ion Toma, prim-vicepreşedinte PMP, şi în prezent senator, este specialist în economie. Fost lider PSD şi UNPR în regiunea Oltenia, a considerat la nivelul conducerii partidului că modul în care el poate ajuta cel mai mult în îndeplinirea obiectivului electoral este să candideze în Dolj – cel mai mare judeţ al regiunii Oltenia, aşa cum el însuşi afirmă. „Semnalul politic pe care îl dă PMP în aceste alegeri este cel mai important, dincolo de un nume sau altul. Liderii partidului vor candida acolo unde este cea mai mare nevoie de ei, în comunităţi-cheie din punct de vedere strategic şi al ponderii populaţiei, pentru a maximiza scorul PMP. Ca prim-vicepreşedinte PMP şi ca fost lider al UNPR în regiunea Oltenia, am considerat la nivelul conducerii partidului că modul în care eu pot ajuta cel mai mult în îndeplinirea obiectivului electoral este să candidez în Dolj – cel mai mare judeţ al regiunii Oltenia. Doljul merită o reprezentare în Senatul României la nivelul importanţei sale şi eu am experienţa şi viziunea pentru a contribui la accelerarea dezvoltării acestei zone. Aleg să fiu un soldat disciplinat şi să mă duc acolo unde este mai mare nevoie de mine, unde este lupta cea mai importantă”, afirmă senatorul Ion Toma.

Candidaţii  PMP Dolj  au obiective clare cu care vin în faţa electoratului  la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Iată care sunt acestea, potrivit reprezentanţilor partidului:

Partidul Mişcarea Populară  este singurul partid care şi-a asumat ca  obiectiv de ţară Unirea României cu Republica Moldova.

În acest sens ne propunem înfiinţarea unui Minister al Reunificării luând exemplul Germaniei, cu respectarea Actului final de la Helsinki.

Acest proiect va întări România atât din punct de vedere al populaţiei cât şi al teritoriului şi va crea perspective certe ca România să devină una dintre marile puteri agricole ale Europei .  O Românie Unită  înseamnă o  Românie puternică în Europa şi în lume.

OBIECTIVE PRIORITARE ALE PARTIDULUI MIȘCAREA POPULARĂ

1. Sănătatea populaţiei din judeţul Dolj trebuie să devină un obiectiv de interes general pentru toate partidele.  O Românie puternică  înseamnă o  infrastructură medicală modernă,  dotată cu tehnologie de vârf, de care  să beneficieze toţi cetăţenii  şi unde să  lucreze medici performanţi şi bine salarizaţi.

2. Dezvoltarea unei infrastructuri şcolare moderne care să contribuie la  eficientizarea învăţământului şi reducerea abandonului şcolar; în acest sens promovăm standarde de salarizare adecvate  care  să recompenseze eforturile susţinute ale dascălilor.

3. Milităm pentru  independenţa deplină a justiţiei,  ca soluţie esenţială pentru dezvoltarea şi consolidarea democraţiei;  egalitatea în faţa legii  constituie unul din principalii poli care stau  la baza democraţiilor moderne; eliminarea oricărei ingerinţe a factorului politic în actul de justiţie,  consolidarea activităţii DNA, a DIICOT şi a Parchetului General  cu  respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului  şi  înlăturarea oricăror forme de abuz.

4. Acordarea de fonduri pentru  construcţia de dispensare, creşe şi cămine de bătrâni  şi dotarea corespunzătoare a acestora; în acest sens avem soluţii sustenabile pentru redresarea demografică şi creşterea natalităţii; acordarea respectului cuvenit pensionarilor prin pensii decente, care să le satisfacă nevoile.

5. Realizarea unei infrastructuri de transport moderne care să lege regiunea Oltenia de principalele artere de transport; în acest sens susţinem  construcţia autostrăzii Craiova – Piteşti  şi  a autostrăzii Craiova – Dr. Tr. Severin – Lugoj – Timişoara.

6. Un obiectiv de importanţă deosebită pentru  Partidul Mişcarea Populară  îl constituie dezvoltarea unor programe care să ofere oportunităţi certe de muncă şi de carieră pentru tineri; astfel, vor fi dezvoltate şi încurajate acţiunile de  acordare a facilităţilor fiscale pentru firmele care angajează tineri,  corelarea educaţiei cu cerinţele pieţei muncii şi extinderea învăţământului dual  precum şi sprijinirea participării la diverse cursuri de calificare profesională finanţate din fonduri europene.

7. Acordarea de facilităţi fiscale investitorilor pentru  crearea de noi locuri de muncă şi creşterea ritmică a salariilor; în acest sens,  Partidul Mişcarea Populară  susţine creşterea economică prin încurajarea investiţiilor private, singurele capabile să producă valoare adăugată şi o economie competitivă; impozitele mici şi uşor de plătit vor încuraja asumarea riscului antreprenorial şi vor determina reducerea drastică a birocraţiei.

8. Acordarea de fonduri pentru  refacerea şi extinderea infrastructurii sistemelor de irigaţii;  reamenajarea şi regularizarea cursurilor de apă  de pe raza judeţului Dolj pentru  prevenirea inundaţiilor.

9. Sprijin  pentru  atragerea de fonduri europene  în vederea  amenajării de solarii şi sere legumicole, depozite şi antrepozite frigorifice  pentru păstrarea legumelor şi fructelor şi  unităţi pentru conservarea şi industrializarea produselor agricole; impunerea de standarde pentru valorificarea produselor agricole româneşti în supermarketuri şi pieţe reglementate.

10. Apărarea şi protejarea valorilor materiale şi spirituale  şi angrenarea autorităţilor în dezvoltarea şi promovarea culturii şi tradiţiilor locale; sprijinirea instituţiilor de presă printr-o legislaţie coerentă care să faciliteze independenţa economică şi, implicit, libertatea de exprimare a jurnaliştilor, reformarea bazei legislative care guvernează Consiliul Naţional al Audiovizualului, precum şi o nouă legislaţie care să reglementeze activitatea instituţiilor publice de radio şi televiziune.

Iată candidaţii Partidului Mişcarea Populară pentru alegerile din 11 decembrie 2011.

Candidaţii PMP Dolj pentru Senat:

Ion Toma, economist, senator,

Mihail Cristian Negulescu, conferenţiar universitar,

Costică Ciurlin, preşedinte CAR,

Felicia Dumitru, profesor.

Candidaţii PMP Dolj la Camera Deputaţilor:

Gheorghe Bică, profesor universitar, avocat,

Ion Groza, om de afaceri, fost membru PNL şi subprefect de Dolj,

Mihaela Niculeţ, manager financiar,

Arthur Andriţoi, fost jurnalist, candidat la Primăria Craiova la alegerile locale din iunie,

Sofi-Sabin Marinescu, director SISE Electrica Oltenia, fost consilier judeţean UNPR,

Gheorghe Preotu, fost consilier judeţean PDL,

Sorin Stănciulescu, avocat.

Politica